
Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom
Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho...

Nepečené kokosovo-ovsené guľôčky v čokoláde s černicovou omáčkou
Ak hľadáte sladkú a zdravú alternatívu k tradičným sladkým jedlám, tak vyskúšajte tieto jednoduché a chutné guľôčky. Spojenie kokosu, čokolády a ovocia vás príjemne poteší....

Baklažán so špagetami
Baklažán umyjem , mám písané , že ošúp , ale podľa rád v predchádzajúcom...

Ovocné tyčinky nepečené
Marhule, slivky, višne a marcipán nakrájame nadrobno. Všetko nasypeme do misy a prelejeme rumom, necháme odležať 30...

Horúca čokoládka
Toto je pre mňa naozaj najlepší liek na nervy. A v poslednej dobe ho užívam pomerne...

Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu
Výborne sa hodia do krémových polievok alebo so zeleninovým šalátom či dresingom.

Olivové koláčiky
Lístkové cesto vytvarujeme do obdĺžnika a rovnomerne potrieme krémom, zvinieme a nakrájame na pol centrimetrové kolieska...

Rizssmarnyi podľa receptu Kukulienka71
Touto cestou sa chcem podakovat Kukulienke71 za ozivenie receptu mojej starej Mamy, na ktory som uz...

Laskonky podľa Jožky Zaukolcovej
Obľúbený zákusok v podaní cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko Jozefíny Zaukolcovej.

Zlaté rybky
Múku preosejeme, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrvíme do nej droždie, premiešame s troškou múky, ...

Plnená špenátová rolka bez lepku
Veľká noc je za dverami a vy si možno už teraz kladiete otázku, aké dobroty si pripravíte. Na zelený štvrtok je zvykom dať si špenát....

Pikantná teplá natierka
Tento recept som okukal od Slovenky žijúcej aj 30 rokov v Čechách. Je veľmi rýchly, ...

Segedinsky, ktorý nám chutí
Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, č. papriku, paradajky, gril. korenie, vegetu, rascu zamiešame, podlejeme...

Sedemhlavý drak
bocik pomelieme, pridame 100 Dg hrubej muky, cesnak, rascu /drvena/, korenie, sol, ...

Tournedos s maslovou zeleninou
Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...

Kalerábový šalát
Jarné kaleráby sú veľmi vďačnou zeleninou na šaláty. Vyskúšajte tento, troška iný, šalát.

Chutné kysnuté slivkáče
Všetky suroviny na cesto spracujeme a necháme kysnúť asi 45 minút. Medzitým si uvaríme náplň –...

Jahodová pena s kokosovou šľahačkou
Tofu a jahody nakrájame. V kuchynskom robote rozmixujeme tofu, med, jahody a 5 polievkových...

Steak sendvič s restovanou zeleninou a domácou majonézou
Kto by nepoznal naše slovenské „lepeňáky“. My si však tentoraz doprajeme kus kvalitného mäsa, zdravú...

Pirohy bez lepku s kyslou smotanou a cibuľkou
Vyskúšajte dnes naše skvelé domáce pirohy bez lepku. Naplnili sme ich plnkou zo zemiakov, smotany a bryndze a podávali s kyslou smotanou, opraženou cibuľkou a nasekanou petržlenovou vňaťkou....

Opekané zemiakové kocky s karamelizovaným jablkom a klobáskovými mrvencami
Veľmi jednoduché, lacné a málo pracné jedlo, ktoré je naviac bez zbytočných tukov a cukru......

Špenátové bonbóny
Dobré a hezké pohoštění. Množství surovin neuvádím, záleží na velikosti a množství kuliček...

Čokoládovo-pistáciové brownies s levanduľovou penou
Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom odstavíme a necháme chladnúť. Žĺtky vyšľaháme s...

Pomarančovo-pepermintové raňajkové pečivo
Takzvané "scones" toto pôvodom írske pečivo ma cesto skoro ako pagáče ale je na sladký spôsob...