Klasická jahodová piškótka

myshull - fotkamyshull, 24. septembra 2012

Aj kvôli tejto dobrotke sa človek teší na leto :)

30 minút
príprava

Suroviny

4 kelímky
4 balíčky
5 PL
1 hlboký tanier čerstvé
1 kelímok
5 PL
1 balíček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame smotany s vanilkovým cukrom a jogurtom. Ochutnáme a podľa potreby dosladíme. Po zmiešaní z hmoty oddelíme jednu samostatnú časť, ktorú zmiešame s kakaom, aby sme mohli vytvárať na striedačku rôznofarebné vrstvy. Ako prvú vrstvu nanesieme tenšiu vrstvu smotany, na ktorú uložíme rovnomerne piškóty a na piškóty ovocie (aby piškóty nasiakli šťavou). Prikryjeme ďalšou, už hrubšou vrstvou smotany a tento proces opakujeme, podľa toho akú veľkú misku a ako veľa smotanovej masy máme (smotana-piškóty-ovocie-smotana, atď). Jednotlivé vrstvy môžeme farebne prestriedať s kakaovou smotanou. Posledná, vrchná vrstva by mala byť o trochu hrubšia. Nakoniec masu prikryjeme (vrchnák/celofán) a dáme do chladničky na cca 2-3 hodiny, aby piškóty nasiakli smotanou a ovocím a všetko sa pekne vychladlo.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Sezónne jedlá, Letné

Diskusia k receptu

jeka
Tento si ukladám,lebo hlava diera,dakujem