Bryndzou plnená tekvica so srnčím chrbtom

Michal Bobovčák
šéfkuchár reštaurácie El Restaurant v Bardejove, 1. júna 2016
Bryndzou plnená tekvica so srnčím chrbtom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
70 minút
na 180  °C

Suroviny

600 g bez kosti
1 ks stredne veľký očistený
80 g
125 g
1 ks menšia
1 ks stredne veľká
3 strúčiky
200 ml
100 ml
50 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 180 °C, tekvicu priečne prerežeme, odstránime semienka a položíme na plech, pridáme soľ, čierne korenie, tymian a polovicu masla, podlejeme vodou (1 cm) a pečieme 45 minút alebo kým tekvica nezmäkne, no nesmie sa rozpadávať.

  2. 2

    V stredne veľkom hrnci speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a kel. Prilejeme víno, čiastočne zredukujeme, pridáme vývar, varíme asi 15 minút, kým sa vývar nezredukuje na polovicu, premiestnime do mixéra, pridáme orechy, maslo a mixujeme dohladka.

  3. 3

    Mierne vychladenú tekvicu opatrne očistíme od šupky a nakrájame na 1 cm hrubé pláty, do ktorých vložíme bryndzu a zrolujeme. Srnčí chrbát potrieme olivovým olejom, okoreníme, osolíme a opekáme sprudka 2 minúty z každej strany a potom pomaly dopekáme podľa želania, ideálne medium rare, ďalšie 3–4 minúty na miernom plameni.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia