Bryndzou plnená tekvica so srnčím chrbtom
šéfkuchár reštaurácie El Restaurant v Bardejove, 1. júna 2016
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g bez kosti |
|
1 ks stredne veľký očistený |
|
80 g |
|
125 g |
|
1 ks menšia |
|
1 ks stredne veľká |
|
3 strúčiky |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
|
|
100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 180 °C, tekvicu priečne prerežeme, odstránime semienka a položíme na plech, pridáme soľ, čierne korenie, tymian a polovicu masla, podlejeme vodou (1 cm) a pečieme 45 minút alebo kým tekvica nezmäkne, no nesmie sa rozpadávať.
- 2
V stredne veľkom hrnci speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a kel. Prilejeme víno, čiastočne zredukujeme, pridáme vývar, varíme asi 15 minút, kým sa vývar nezredukuje na polovicu, premiestnime do mixéra, pridáme orechy, maslo a mixujeme dohladka.
- 3
Mierne vychladenú tekvicu opatrne očistíme od šupky a nakrájame na 1 cm hrubé pláty, do ktorých vložíme bryndzu a zrolujeme. Srnčí chrbát potrieme olivovým olejom, okoreníme, osolíme a opekáme sprudka 2 minúty z každej strany a potom pomaly dopekáme podľa želania, ideálne medium rare, ďalšie 3–4 minúty na miernom plameni.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu