Bryndzou plnená tekvica so srnčím chrbtom

Michal Bobovčák
šéfkuchár reštaurácie El Restaurant v Bardejove, 1. júna 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Bryndzou plnená tekvica so srnčím chrbtom Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
70 min
na 180  °C

Suroviny

600 g bez kosti
1 ks stredne veľký očistený
80 g
125 g
1 ks menšia
1 ks stredne veľká
3 strúčiky
200 ml
100 ml
50 ml
100 g
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 180 °C, tekvicu priečne prerežeme, odstránime semienka a položíme na plech, pridáme soľ, čierne korenie, tymian a polovicu masla, podlejeme vodou (1 cm) a pečieme 45 minút alebo kým tekvica nezmäkne, no nesmie sa rozpadávať.

  2. 2

    V stredne veľkom hrnci speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a kel. Prilejeme víno, čiastočne zredukujeme, pridáme vývar, varíme asi 15 minút, kým sa vývar nezredukuje na polovicu, premiestnime do mixéra, pridáme orechy, maslo a mixujeme dohladka.

  3. 3

    Mierne vychladenú tekvicu opatrne očistíme od šupky a nakrájame na 1 cm hrubé pláty, do ktorých vložíme bryndzu a zrolujeme. Srnčí chrbát potrieme olivovým olejom, okoreníme, osolíme a opekáme sprudka 2 minúty z každej strany a potom pomaly dopekáme podľa želania, ideálne medium rare, ďalšie 3–4 minúty na miernom plameni.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist