Tento kolac patri medzi nase oblubene kolace, pretoze cokolada a ceresne je vzdy idealna kombinacia.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
720 ml (alebo čerešňový) |
|
200 g miešaná natur |
|
260 g |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
3 ks stredne veľké |
|
240 g |
|
štipka |
|
50 ml (alebo mlieko) |
|
125 ml |
|
200 g tmavá |
|
Postup
-
1
Ceresne odkostkovane a zliate zo stavy nechame na kuchynskom papieri osusit. Orechy si na hrubo nasekame 250 g muky,kakao,pernikove kor.,a prasok do peciva si zmiesame.
- 2
Ruru si predhrejeme na 180 C. Vajcia,cukor a sol vyslahame slahacom aspon 5 min. do hladka,pridame muku s prisadami, Potom primiesavame striedavo cervene vino(mlieko) a olej a polovicu nasekanych orechov.
- 3
Ceresne si poprasime mukou 10 g Polovicu cesta dame do vymastenej formy (forma na biskupsky chlebicek) a posypeme s polovicou ceresni. Zvysne cesto a ceresne dame na vrch. Dame do vyhriatej rury na mriezku nie do stredu ale na druhu od spodu a pecieme 50 - 60 min. po upeceni nechame este 15 min. vychladnut vo forme,potom vyklopime a nechame este vychladit na mriezke
- 4
Polevu si pripravime podla seba aku kto ma rad a s lyzicou nanesieme na kolac. Posypeme so zvysnymi orechami a nechame stuhnut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu