Veľkonočné špeciality (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Veľkonočné medovníčkové vajíčka

Dezerty

Medovníčky plnené krémom z bielej čokolády. Zdobené pomocou embosovaného valčeka fondánom.

prazdny

Veľkonočná medovníková chalúpka z mäkkého cesta

Urobte si na Veľkú noc medovníkovú chalúpku

prazdny

Moje veľkonočné vajíčka

Bezmäsité jedlá

Vždy sa veľmi teším na Veľkú noc - asi preto, že je to príchod nového života,...

prazdny

Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi

Hlavné jedlá

Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme....

prazdny

Veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta

Chlieb

Kysnuté pečivo v tvare roztomilých zajačikov vám rozveselí každé ráno počas sviatkov.

prazdny

Orieškové šištičky

Koláče

Prišla mi knižočka od Dr. Oetkera už na vianočné pečenie, tak som hned jedno pečivo...

prazdny

Levanduľovo-pistáciové sušienky

Dezerty

Voňavé a krehké sušienky....

prazdny

Mrkvová roláda s tvarohovo-čokoládovou plnkou

Dezerty

Mrkvička je do jarných dezertov ideálna a tak sme ju tentokrát schovali do jemnej rolády. Naša...

prazdny

Jahňací hrebienok v rímskom hrnci

skúsil som jahňacinu v rímskom hrnci a je to fakt šťavnaté a veľmi chutné a vyžaduje si...

prazdny

Mazanec veľkonočný s mandarínkou

Koláče

Nová chuť v starom dobrom mazanci. Súhlasím! Tradícia je tradícia, ale nič sa nestane, ...

prazdny

Sladké marcipánové vajcia

Dezerty

Marcipán zmiešame s cukrom, orechmi, rumom a likérom, dobre prepracujeme a z cesta vytvarujeme...

prazdny

Tortička z „lady fingers” a marakujového pyré

Torty

Korpus: Žĺtky vyšľaháme s krupicovým cukrom do tuhej peny. Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom dotuha...

prazdny

Slané vajíčka bez lepku so sezamom a s rascou

Slané chuťovky

Pohostenie pre šibačov, posedenie s rodinou či s priateľmi alebo len tak k vínku či čaju pri dobrej knihe....

prazdny

Makovník s citrónovou penou

Koláče

Z trošky mlieka, múky, cukru a droždia si pripravíme kvások. Hotový kvások zmiešame s preosiatou...

prazdny

Prekladaný trhací koláč s marcipánom

Koláče

Tento marcipánový kysnutý koláč sa nekrája, každý kúsok lahodnej dobroty sa pohodlne odlomí.

prazdny

Šľahačkový baranček

Koláče

Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme cukor a opatrne primiešame šľahačku, žĺtky, múku zmiešanú s...

prazdny

Veľkonočná kysnutá hrudka

Bravčové mäso

Tento recept pochádza z východného slovenska a je môj najobľúbenejší na Veľkú noc.

prazdny

Ovocné mafiny ako ovečky

Koláče

Tieto mafinky určite rozveselia malých aj veľkých kúpačov. Pohrajte sa pri pečení s vašimi ratolesťami a...

prazdny

Jarná sekaná plnená Tofu praženicou

Bezmäsité jedlá

Vyskúšajte, ako chutí spojenie Tofu, Rastlinnej praženice a pohánky. Výsledkom bude vlákninou a proteínmi...

prazdny

Plnená špenátová rolka bez lepku

Kuracie mäso

Veľká noc je za dverami a vy si možno už teraz kladiete otázku, aké dobroty si pripravíte. Na zelený štvrtok je zvykom dať si špenát....

prazdny

Pavlovky plnené jogurtovým krémom a ovocím

Dezerty

Pre milovníkov snehového cesta, aktuálne na blížiace sa sviatky.

prazdny

Zázvorové muffinky

Dezerty

Vyskúšali sme aj muffiny so zázvorom.

prazdny

Zázvorové zajačiky s kráľovskou glazúrou

Dezerty

Drobné pečivo s dokonalou bielkovou polevou, ktorú môžete dotvárať rôznymi cukrárskymi farbami a vytvoriť tak...

prazdny

Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou

Hlavné jedlá

Plátky lososa rozkrojíme cez stred ako knihu, osolíme, posypeme štipkou čili a kôprom. Zrolujeme do rolky, ...

prazdny

Veľkonočná vaječná paštéta

Nátierky

Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme na oleji, pridáme rozdrobené droždie, necháme ho rozpustiť, zalejeme mliekom...

prazdny

Cviklové palacinky s marinovaným lososom

Hlavné jedlá

Očistenú filetu z lososa necháme marinovať 12 hodín v nastrúhanej mrkve, 2 lyžiciach soli, 2 lyžiciach cukru,...

prazdny

Tofu Raffaelo

Bezmäsité jedlá

Tofu a banán rozmixujeme, pridáme naboptnané hrozienka, posekané alebo pomleté orechy a podľa chuti med....

prazdny

Falošné moravské koláče bez lepku

Koláče

Moravské koláče milujeme. Sú mäkučké, voňavé, chutia božsky a dajú sa pripraviť s plnkami z našich národných pokladov - makovou, tvarohovou a orechovou....