Tortička z „lady fingers” a marakujového pyré
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 28. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
150 g |
|
150 g |
|
220 g |
|
40 g |
|
180 g |
|
(na posypanie cesta pred pečením) |
|
Krém: | |
100 ml |
|
1 ks |
|
50 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
10 g |
|
3 plátky |
|
180 ml |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Korpus: Žĺtky vyšľaháme s krupicovým cukrom do tuhej peny. Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom dotuha. Múku preosejeme. Všetko spolu zľahka vymiešame. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Cukrárske vrecko s hladkou trubičkou naplníme cestom a na plech striekame husto vedľa seba vlnky dlhé asi 10 cm. Na jeden plech sa zmestia dva dlhé pasy. Cesto pocukrujeme hrubou vrstvou práškového cukru. Pečieme pri 180 °C 10 minút.
- 2
Krém: Želatínu namočíme do studenej vody na 10 minút. Pyré, cukor, žĺtok a Zlatý klas metličkou ručne vyšľaháme do peny. Mlieko s vanilkovou dreňou dáme variť, keď mlieko zovrie, vylejeme ho do marakujovej zmesi, premiešame a vylejeme späť do hrnca a prevaríme asi minútu. Zmes prelejeme do čistého hrnca, pridáme vyžmýkanú želatínu a miešame metličkou do vychladnutia. Po vychladnutí prilejeme smotanu a vyšľaháme do hustého krému.
- 3
Z upečených vychladnutých piškótových pásov vykrojíme 4 kruhy s priemerom 15 cm (alebo iným - podľa priemeru formičiek). Každý uložíme na dno formičky. Zvyšným piškótovým pásom vyložíme formy po obvode - pocukrovanou stranou von. Do každej tortičky nastriekame krém do výšky troch štvrtín. Tortičky dáme do chladničky na hodinu stuhnúť. Ozdobíme čerstvým ovocím.
Tiež tortičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu