Piškótové tortičky
Piškótové tortičky

Tortička z „lady fingers” a marakujového pyré

Lucia Mišková
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 28. marca 2018
Tortička z „lady fingers” a marakujového pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
150 g
150 g
220 g
40 g
180 g
 (na posypanie cesta pred pečením)
Krém:
100 ml
1 ks
50 g
60 g
1 ks
10 g
3 plátky
180 ml
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Korpus: Žĺtky vyšľaháme s krupicovým cukrom do tuhej peny. Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom dotuha. Múku preosejeme. Všetko spolu zľahka vymiešame. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Cukrárske vrecko s hladkou trubičkou naplníme cestom a na plech striekame husto vedľa seba vlnky dlhé asi 10 cm. Na jeden plech sa zmestia dva dlhé pasy. Cesto pocukrujeme hrubou vrstvou práškového cukru. Pečieme pri 180 °C 10 minút.

  2. 2

    Krém: Želatínu namočíme do studenej vody na 10 minút. Pyré, cukor, žĺtok a Zlatý klas metličkou ručne vyšľaháme do peny. Mlieko s vanilkovou dreňou dáme variť, keď mlieko zovrie, vylejeme ho do marakujovej zmesi, premiešame a vylejeme späť do hrnca a prevaríme asi minútu. Zmes prelejeme do čistého hrnca, pridáme vyžmýkanú želatínu a miešame metličkou do vychladnutia. Po vychladnutí prilejeme smotanu a vyšľaháme do hustého krému.

  3. 3

    Z upečených vychladnutých piškótových pásov vykrojíme 4 kruhy s priemerom 15 cm (alebo iným - podľa priemeru formičiek). Každý uložíme na dno formičky. Zvyšným piškótovým pásom vyložíme formy po obvode - pocukrovanou stranou von. Do každej tortičky nastriekame krém do výšky troch štvrtín. Tortičky dáme do chladničky na hodinu stuhnúť. Ozdobíme čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu