Pistáciové sušienky
Pistáciové sušienky

Levanduľovo-pistáciové sušienky

siuuu - fotkasiuuu, 13. decembra 2022
Levanduľovo-pistáciové sušienky
Foto: siuuu

Voňavé a krehké sušienky. Tento recept vznikol náhodou - tu na Vareche som sa inšpirovala receptom na levanduľové sušienky, ktoré som piekla pre Zobraziť celý popisVoňavé a krehké sušienky. Tento recept vznikol náhodou - tu na Vareche som sa inšpirovala receptom na levanduľové sušienky, ktoré som piekla pre moju kamarátku, ktorá miluje všetko levanduľové. Ja som sa rozhodla základné cesto doplniť pistáciami, aj kvôli efektu a farbe, aj kvôli chuti. Sušienky, keďže ich pripravujem k Vianociam - som doplnila bielkovou polevou a zdobením.
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2022/12/levandulovo-pistaciove-susienky.html

45-50 ks
porcií
15 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g (špaldová alebo klasická pšeničná)
50 g mleté (nesolené)
120 g (trocha povolené)
60 g
1 ks
1-2 ČL (určená na konzumáciu)
1-2 PL drvené
štipka
Poleva:
1 ks
150 g
Zdobenie:
 drvené




Postup

  1. 1

    Na cesto jednoducho zmiesime všetky suroviny, dobre prepracujeme, aby bolo cesto kompaktné, zabalíme do potravinárskej fólie alebo mikroténového vrecka a dáme do chladničky cesto odležať na 1-2 hodiny.

  2. 2

    Po odležaní necháme cesto povoliť pri izbovej teplote a následne rozvaľkáme na pomúčenej doske alebo inej vhodnej podložke na hrúbku cca 3 mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary, ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C cca 10 - 12 minút - keď začnú zlatnúť okraje, koláčiky vyberieme z rúry von a necháme na plechu úplne vychladnúť.

  3. 3

    Na polevu zmiešame preosiaty práškový cukor s bielkom - hmota musí byť úplne hladká a taká polotuhá - ani riedka (bude stekať) ani príliš hustá (zle by sa nanášala). Ak vám poleva zhustne počas nanášania - ja ju riedim pár kvapkami citrónovej šťavy. Polevou zdobíme vychladnuté koláčiky a hneď po nanesení polevy posýpame drvenými kvetmi levandule, drvenými pistáciami a necháme stuhnúť pri izbovej teplote. Ja polevu nanášam plochým štetcom, s ktorým sa mi pracuje najlepšie. 

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, krásné foto, zdobení. Mám tu čest každý rok konzumovat sušenky s levandulí. Když se to s ní přežene, pak je kumšt je konzumovat, raději méně levandule než více. Vím o čem mluvím. A pokud jí budete i zdobit - raději ještě opatrněji.
kucharka
Hneď ako som videla tento recept a fotku, tak som vedela, že musím urobiť tieto keksíky.
Iba som vynechala levanduľu. Akurát ja ich nemám také krásne ako ty … ja mám také tušenie, že ty si v kuchyni trochu čarodejnica :-)) 😍, vždy sa ti všetko krásne podarí a odfotí..
Ďakujem za recept, sú výborné.



siuuu
@kucharka (14.12.2022 16:12)

Máš ich krásne, aj tvoje zdobenie sa mi páči ... som rada že sa ti receptík páčil a sušienky ti chutia ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia