Veľkonočné cupcakes s čokoládovými hniezdami

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 4. marca 2015

Komerčný recept

12
porcií
17-20 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
113 g
130 g
3 ks
1 ČL (alebo 1/2 vanilkového struku)
60 ml
200 g
 štipka
1,5 ČL
1 ks na kôru
Krém:
250 g
190 g
50 ml
180 g
100 ml
100 g

Online leták

Postup

  1. 1

    Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Zmäknutý rastlinný tuk Maslovú príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkej peny. Pridáme postupne vajcia a vanilkový extrakt alebo struk.

  2. 2

    Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Potom do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko. Krátko prešľaháme. Dosypeme zvyšok sypkých surovín vrátane citrónovej kôry a na záver dôkladne prešľaháme.

  3. 3

    Pripravené cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny, vyskladanej papierovými košíčkami. Pečieme 17-20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené.

  4. 4

    Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti rastlinný tuk Maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.

  5. 5

    Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota. Potom necháme vychladnúť.

  6. 6

    Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a müsli. Dôkladne všetko premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť.

  7. 7

    Pomocou polievkovej lyžice nanášame krém na cupcakes a dozdobíme farebnými vajíčkami.

Diskusia k receptu