Foto: herarecepty
Komerčný recept
porcií
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
113 g |
|
130 g |
|
3 ks |
|
1 ČL (alebo 1/2 vanilkového struku) |
|
60 ml |
|
200 g |
|
štipka |
|
1,5 ČL |
|
1 ks na kôru |
|
Krém: | |
250 g |
|
190 g |
|
50 ml |
|
180 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Zmäknutý rastlinný tuk Maslovú príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkej peny. Pridáme postupne vajcia a vanilkový extrakt alebo struk.
- 2
Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Potom do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko. Krátko prešľaháme. Dosypeme zvyšok sypkých surovín vrátane citrónovej kôry a na záver dôkladne prešľaháme.
- 3
Pripravené cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny, vyskladanej papierovými košíčkami. Pečieme 17-20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené.
- 4
Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti rastlinný tuk Maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.
- 5
Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota. Potom necháme vychladnúť.
- 6
Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a müsli. Dôkladne všetko premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť.
- 7
Pomocou polievkovej lyžice nanášame krém na cupcakes a dozdobíme farebnými vajíčkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu