Nacatamal
Jedlo, ktoré ma korene v starej Mayskej kultúre, tradične pripravovane v Nikarague počas Vianoc, ...
Hubová polievka s klobásou a kyslou smotanou
V hrnci z PL rozohriatej masti a múky pripravíme zápražku, odstavíme ju z ohňa a vmiešame do nej mletú papriku....
Morčacie stehno na curry
Pôvodne som ho chcela urobiť na šampiňónoch, ale bol u nás vnuk, ktorý nemá huby...
Tvarohovo-zemiakové rezy
Tento vynikajúci zákusok som sľúbila , že upečiem aj nafotím pre @sracz. do plnky ide...
Bezlepkové tiramisu s domácimi piškótami
Keď všetci okolo vás jedia tiramisu a vy si nemôžete dať, lebo ste bezlepkáč, nezúfajte....
Kuracia alebo kačacia roláda
Tento recept je pôvodne určený pre kačice ale keďže sa k nej tak často nedostanem tak som...
Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...
Çoban Kavurma - Turecko
Jednoduché jedlo (pečené pastierske mäso), ktoré sa v Turecku často pripravuje počas Ramadánu. Pripravuje sa...
Moja veľkonočná briošková paska
Z uvedených ingrediencií vymiesime cesto. Je dôležite cesto poriadne miesiť aspoň 20 minút. Na to...
Pečená zelenina Mirka
PEČENÁ ZELENINA "MIRKA" = práve vymyslené, práve dopečené a aj ochutnané MŇAM !!! :-) Foto nevyzerá vábne...
Baklažánová nátierka
Baklažán vcelku popicháme vidličkou, položíme ho nad rozpálený gril (resp. otvorený oheň). Opečieme ho...
Optimistické pšenoto
Prečo optimistické? Cuketka, zelená paprika, olivový olej. všetko zelenéé :-)) No a pšeno vraj výborne...
Zelená jarná polievka
Recept pochádza zo stránky ChilliChilli. sk, takže pre milovníkov pikantností ako stvorená, ale okrem maslovej...
Nátierka z pečených paprík
Červenú papriku očistíme, prekrojíme na väčšie kusy a upečieme v rúre na suchom plechu kožou hore....
Karamelový koláč s ananásom
Vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme múku, sódu a kompót aj s nálevom. Dáme na...
Pytliacka paštéta
Dnes keď si prečíta človek zloženie kupenskej paštéty naskakuje husia koža... mechanicky separované mäso, ...
Poğaça/Poača so syrom a zeleninou
Kombinácia syr, paprika a paradajky v kysnutom ceste :-)
Zapekané zemiaky – gratin
Sú to vlastne najjednoduchšie francúzske zemiaky, ktoré sa podávajú ako príloha. Plátky zemiačikov, dobre...
Zemiakový šalát- špeciál
tento šalát robievam často moja rodina si ho veľmi obľúbila, je vynikajúci a chutí aj bez...
Zabíjačková špecialita zo žitného ostrova
Na zabíjačke u nás to býval prvý teplý pokrm, ktorý sa podával. Bývalo to okolo...
Veľkonočný baranček so škoricou a s orechmi
Veľmi sa mi páči tento nápad s barančekom bez formy. Objavila som ho na internete a...
Brokolicový šalát
Robila som ho prvý krát a priatelia zostali milo prekvapení, ja tiež.
Puding čokoládový s ovocnou penou
tento náš puding patrí medzi najobľúbenejšie aj najrýchlejšie múčniky, je veľmi dobrý kedykoľvek ponúknuť aj hostí
Sendvič s hovädzím
Ochutenie a obloha je samozrejme každého osobnou záležitosťou a pokojne na sendvič nasypte napríklad čedar, papričky...
Pečeňová paštéta z morčacej pečene s citrónom a klinčekmi
Recept pochádza z kuchárskej knihy Špeciality zo zabíjačiek od Júlie Frank, ide o paštétu z varenej...