Foto: pupava
Je neskutočne osviežujúca, vôbec nie presladená a vďaka ovociu je skôr kyslá ako sladká. Navyše, bez mlieka, bez múky, bez cukru i bez vajec Zobraziť celý popisJe neskutočne osviežujúca, vôbec nie presladená a vďaka ovociu je skôr kyslá ako sladká. Navyše, bez mlieka, bez múky, bez cukru i bez vajec :) Množstvo surovín je viac orientačné než konkrétne, keďže som nešla podľa žiadneho konkrétneho receptu a všetko som robila, takpovediac, od oka.
na 250 °C
Suroviny
Korpus: | |
1 a 1/2 hrnčeka (rozomleté ovsené vločky s kokosom) |
|
2 ks |
|
3 pl |
|
4 pl |
|
1 ks |
|
|
|
Pudingová časť: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
Plus: | |
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Prvotným popudom k vytvoreniu tejto torty bola výroba kokosovo- ovseného mlieka, z ktorého mi ostala sušina (na noc nechať rozmočiť ovsené vločky s kokosom, ráno zmixovať a precediť). Zväčša sušinu využívam len s ovocím ako raňajky, no povedala som si, že torta tiež nemusí byť zlá. Zmiešame si teda túto sušinu so všetkými ostatnými ingredienciami na korpus (namiesto banánov môžete použiť aj vajíčka, to už nechávam na vás, funkciu majú rovnakú :)). Formu si vysypeme buď olejom a múkou alebo olejom a krupicou a celú hmotu nalejeme do formy. Dáme do trúby na 250°C na cca 20 minút. tesne predtým vyberieme a na tortu poukladáme vopred pripravenú vyšťavenú rebarboru a necháme ešte chvíľu piecť. Nemusí však byť, ovocie uvádzam podľa chuti.
- 2
Zatiaľ si z kokosového mlieka, medu a zlatého klasu vyrobíme puding úplne klasickým spôsobom. Akurát cukor nahradíme medom (v troche mlieka rozmiešame klas, trochu dáme variť s medom -> zmiešame, v tomto prípade primiešame aj trochu kvalitného kakaa, necháme hmotu zhustnúť a odstavíme zo sporáka).
- 3
Korpus vyberieme z trúby a potrieme pudingom. Na vrch poukladáme ovocie podľa chuti, ja som dala, čo som našla v záhrade - práve kyslá chuť ovocia dodáva celému koláču šťavnatú a sviežu chuť :) A takto vyzerá rozkrojená:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a jasné, môže byť aj kokosáč :)
skvelý nápad na využitie kokosovej sušiny!
okrem výhrady, vyššie uvedenej s olejom, med zahriatím nad 56°C stratil všetko, čo bolo v ňom zdraviu prospešné, ostala iba sladkosť, pečením nad 200° sa z neho vraj stáva podľa TČM doslova jed pre telo