Vyprážaný syr- placky
Tento recept patrí medzi moje oblúbené, pretože je velmi rýchly a chutný. Syr má určité každý...
Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...
Domácí raw müsli tyčinky
Domácí nepečené tyčinky. Pro všechny, jež milují ovesné vločky :)
Japonská vejce onsen tamago
Vejce dlouze vařená v horkých pramenech na úpatí sopky Fuji. Japonské restaurace je ovšem podávají také,...
Sviatočná torta pre najmilších
Tortička, netradičná, veľmi chutná, zvládnu aj neskusené kuchárky a kuchári, ja som tiež...
Tartiflette - savojské zemiaky
Pred časom som v zážitkoch uverejnil mimoriadne závažný traktát o pôvode našich francúzskych zemiakov. Doteraz som...
Perníkové guľky
Perníky nastrúhame, pridáme mandľovú múku (prípadne najemno namleté orechy), cukor, marmeládu a slivkový lekvár....
Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom
Možno vás inšpirujem na veľkonočný nedeľný obed.
Hrachová kaša s restovanou cuketou
Hrachová kaša – môže znieť trochu nezáživne, no je to delikatesa. Už len kvôli jednoduchosti...
Makové rezy - zemiakové
Už oddávna mám vo svojich receptoch tri koláče, kde do cesta idú zemiaky. Mala som...
Jesenná kačacinka
Kačacie stehná na červenom víne s jablkami v alkohole a pečenými zemiakmi s rozmarínom-
Veľkonočná hlavička
Recept som pred viacerými rokmi opísala z českej televízie. Poznám veľa spôsobov jej prípravy, ...
Ovocný koláč
Keď som dopekala mäso , tak som si zarobila na hrnčekový ovocný koláč na malý...
Ružičkový koláč
Aj teraz som sa nechala inšpirovať šikovnou maďarskou blogerkou. Tá pani je neskutočne kreatívna, rada...
Krém velouté z červenej šošovice s kuracím mäsom
Červená šošovica má mnoho výhod - nemusíte ju namáčať dlhé hodiny vo vode a je uvarená za...
Domáca hubová vegeta
Pre tých ktorým zostala zásoba sušených húb a nevedia čo s nimi... recept som objavil pred rokmi...
Banánové Raffaello s mandľou
Sladké Raffaello a úžasná chuť mandle vo vnútri. Že sa to nedá aj zdravo? Tento recept...
Crème brûlée podľa Richarda Sulíka
Crème brûlée presne tak, ako sa má robiť. Zabudnime na politiku a vychutnajme si tento...
Hŕstková polievka na podnet Tinky, Fazuľkový prívarok s mäsom a zemiaky IbataK
Fazuľkový prívarok je, podľa mňa, typické rannoletné jedlo, keď fazuľka priebežne dozrieva na záhradke a doma sa...
Skalické bravčové rebierko
Upravené bravčové rebierko, opečené z oboch strán do zlatova a udesné na zeleninke Mäso je...
Za málo peňazí veľa muziky
zdroj Toňa
Zemiakové lokše
Jednoduché jedlo, ktoré obľubujem hádam každý. Je neodmysliteľnou súčasťou k pečenej húske.
Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste
Robi mäso marinované v sójovke ugrilujeme z každej strany asi 1–2 minúty.
Kuracie rezance v medovo-cesnakovej marináde
Mala som víziu dnešného obeda a hľadala som recept, ktorý by tejto mojej vízii zodpovedal, ...
Šalát s quinoou, repou a tekvicou na mede s kozím syrom
Skvelý šalátik pre zdravie v zime: na obed, alebo na večeru.
Brokolicou a syrom plnené bravčové karé
Dnešný nedeľný obed s plneným bravčovým karé. Plnka je so syrom a brokolicou.
Vianočne polienko
Rozhodla som sa upiecť niečo pre svoju neter Lucku ktorá ma dnes menini a inspirovala som sa...