Foto: sonulienka
U nás len teraz dozreli čerešne a dnes som upiekla koláč.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.Ja som nedala hladkú múku ale pohánkovú aby mohla aj dcéra.
-
2
Vykostkujeme si čerešne a posypeme ich kryštálovým cukrom ja som mala sladké čerešne tak som dala len 60 g.cukru nie 80 g. ako sa píše v recepte pridám trochu mandlovej esencie keď som vykostkovala čerešne.A nechala som čerešne s cukrom 1 hodinu marinovať.
-
3
V hlbokej nádobe rozmixujeme mlieko,cukor,vajcia, múku a vanilkový cukor.
-
4
Vymažeme si formu maslom a vysypeme ju kryštálovým cukrom.
-
5
Do formy dáme necelú 1/3 cesta -/ cesto je redšie ako na palacinky/ a dáme do rúry zapiecť na 5 minút.
-
6
Keď sa cesto po 5 minútach zapečie nasypeme marinované čerešne ktoré sa marinovali 1 hodinu.
-
7
Vylejeme zbytok cesta a dáme piecť na 180 stupňov 55 minút.
-
8
No a upečený - mne tento raz pekne nenafúkol ako by mal lebo som piekla ako som už písala s pohánkovej múky.
-
9
No a už len kávička a ideme na to.
varecha.pravda.sk/recepty/najjednoduchsi-ceresnovy-nekola...