Kakaové gaštanové rezy fotorecept
Foto: izabella929
Je sezóna gaštanov, tak niečo sladké pre mlsné jazýčky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto kakaové (3x): | |
3 ks |
|
150 g |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
150 g výberová |
|
2 PL (holandské) |
|
Krém: | |
600 ml |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
180 g |
|
2 PL |
|
400 g |
|
Čokopoleva navrch: | |
200 g |
|
1+1 PL |
|
1 PL pochúťková |
|
Okrem toho: | |
4 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, pridala som vodu a olej. Múku, prášok do pečiva a kakao som zmiešala, preosiala do cesta a opatrne vareškou vmiešala.
-
2
Cesto som vyliala na papierom vystlaný plech a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 minút. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto na ďalší a aj tretí a rovnako ako prvý sa piekli 10 min. Korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
3
V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a uvarila hustý puding, ktorý som nechala chladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny.
-
4
Pridávala som po lyžici vychladnutý puding a...
-
5
...napokon som zamiešala aj gaštanovú hmotu.
-
6
Do hotového krému som pridala 2 PL fernetu a zamiešala. Krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
-
7
Prvý korpus som uložila na podnos a pokvapkala som ho horúcim drienkovým lekvárom a natrela som ho polovicou krému a zakryla som ho druhým korpuspom.
-
8
Druhý korpus som tiež pokvapkala horúcim drienkovým lekvárom a natrela druhou polovicou krému.
-
9
Zakryla som ho posledným tretím korpusom, položila naň 4 kg soli a dala do chladničky na noc.
-
10
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu a poliala, opäť som ho uložila do chladničky.
-
11
Krájala som ho horúcim nožom na rezy. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu