Pudingovo-orechový mrežovník so slivkami

maartina - fotkamaartina, 6. septembra 2012
Pudingovo-orechový mrežovník so slivkami
Foto: maartina

Po dlhšej dobe pridávam recept na veľmi chutný ovocný koláčik. Zdroj: časopis Dobré jedlo

35-40 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto (na veľký plech):
600 g
2 čl
150 g
100 g
200 ml
2
 štipka
150 g, na hrubšie posekané
Plnka:
800 ml
2 balíčky
3 PL
1 balíček
 vykôstkované, alebo kompót




Postup

  1. 1

    Najprv uvaríme hustý puding. Pudingové prášky rozmiešame v 200ml mlieka. Zvyšné mlieko spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom necháme prejsť varom a vlejeme doň rozmiešaný prášk. puding. Za stáleho miešania uvaríme hladký, hustý vanilkový puding. Necháme ho trochu vychladnúť.

  2. 2

    Prejdeme na prípravu cesta. Z preosiatej múky, kypriaceho prášku, tuku, prášk. cukru, vlažného mlieka, vajec a zo štipky soli vypracujeme vláčne cesto. Približne 2/3 cesta rozvaľkáme. Na plech dáme papier na pečenie a cesto preložíme na plech tak, aby sme pokryli aj boky plechu. Cesto rovnomerne posypeme posekanými orechami, v mojom prípade to boli lieskové orechy. Zvyšok cesta odložíme do chladu.

  3. 3

    Vlažný puding rozotrieme na cesto na vrstvu orechov. Nevešajte hlavu, keď sa Vám tie orechy zmiešajú s pudingom, tak ako mne :). Na vrch rovnomerne naukladáme umyté, odkvapkané a na mesiačiky nakrájané slivky rezom nadol (prípadne použijeme kompót). Ja som medzi slivky vložila aj zopár kúskov broskýň.

  4. 4

    Z časti cesta, kt. sme odložili do chladničky vytvoríme dlhé tenké šúlance a vytvoríme nimi mriežku na plnke. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme dozlatista pri 190°C asi 35-40min.

    Pudingovo-orechový mrežovník so slivkami - obrázok 4

Diskusia k receptu

ilusa
jej,to bude dobree,pridavam do kk
radulienka
Krásny koláčik, namiesto sliviek možno dať určite aj iné ovocie, napr. na hrubo nastrúhané jabĺčka, pretože tých mám neúrekom, dúfam, že to neskazím, vďaka za recept...
margaretka28
Tak ten je naozaj parádny a už som si ho uložila do kk,kým príde na radu,ale myslím,že to bude čoskoro.:-)
maartina
žienky ďakujem, verím, že keď sa odhodláte ho vyskúšať, nebudete ľutovať ...@radulienka : ovocie sa dá veselo obmieňať, podľa sezóny alebo zásob v špajzi :), tiež som si povedala, že najbližšie keď ho budem piecť, skúsim pre zmenu s jablkami, škoricou a namiesto pudingového základu nastrúham na cesto marcipán
maria263
vyzerá úžasne, ja ho skúsim upiecť bez orechov..pridávam do kk a ďakujem za recept :)
aktevi
mnam spravim na nedelu ideme zbierat zemiaky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia