Foto: maartina
Po dlhšej dobe pridávam recept na veľmi chutný ovocný koláčik. Zdroj: časopis Dobré jedlo
na 190 °C
Suroviny
Cesto (na veľký plech): | |
600 g |
|
2 čl |
|
150 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
2 |
|
štipka |
|
150 g, na hrubšie posekané |
|
|
|
Plnka: | |
800 ml |
|
2 balíčky |
|
3 PL |
|
1 balíček |
|
vykôstkované, alebo kompót |
|
Postup
-
1
Najprv uvaríme hustý puding. Pudingové prášky rozmiešame v 200ml mlieka. Zvyšné mlieko spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom necháme prejsť varom a vlejeme doň rozmiešaný prášk. puding. Za stáleho miešania uvaríme hladký, hustý vanilkový puding. Necháme ho trochu vychladnúť.
- 2
Prejdeme na prípravu cesta. Z preosiatej múky, kypriaceho prášku, tuku, prášk. cukru, vlažného mlieka, vajec a zo štipky soli vypracujeme vláčne cesto. Približne 2/3 cesta rozvaľkáme. Na plech dáme papier na pečenie a cesto preložíme na plech tak, aby sme pokryli aj boky plechu. Cesto rovnomerne posypeme posekanými orechami, v mojom prípade to boli lieskové orechy. Zvyšok cesta odložíme do chladu.
- 3
Vlažný puding rozotrieme na cesto na vrstvu orechov. Nevešajte hlavu, keď sa Vám tie orechy zmiešajú s pudingom, tak ako mne :). Na vrch rovnomerne naukladáme umyté, odkvapkané a na mesiačiky nakrájané slivky rezom nadol (prípadne použijeme kompót). Ja som medzi slivky vložila aj zopár kúskov broskýň.
- 4
Z časti cesta, kt. sme odložili do chladničky vytvoríme dlhé tenké šúlance a vytvoríme nimi mriežku na plnke. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme dozlatista pri 190°C asi 35-40min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu