
Linecké koláčiky
Múku s práškovým cukrom preosejeme, pridáme vanilkový cukor, zmäknuté maslo, žľtky a spracujeme na...

Maďarské rezne
Z bravčového karé si nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme a obalíme v trojobale – múka, vajíčko, ...

Fresh wrap
Veľmi dobré a sýte jedlo, ktorého príprava vám nezaberie až tak veľa času. Wrapy aú...

Zajac pani Terky
Tento recept mám od pani Terky. Je v ňom veľa koreňovej zeleniny a navrchu je zemiaková...

Millefoglie al cioccolato
Millefoglie je taliansky ľahký, rýchly a chutný dezertík. V preklade to znamená "tisíc lístkov" a...

Smotanový likér Baileys
Ahojte. Keďže sa nám blížia najkrajšie sviatky v roku, tento krát sa s Vami podelím...

Zapekané paradajky so syrom
Tento recept som vyskúšala už ako 7-ročná a stále ho mám v obľube. Je veľmi jednoduchý,...

Moje slivkové bowle
Kôstkové ovocie mám, len čerešne a slivky, tie veľké, tak vždy keď dozrejú tak za 1,...

Kakaové muffiny s kúskami čokolády
... pri pozeraní TV Paprika a varení s Nigellou som dostala veľkú chuť na sladké a tak...

Rýchla vajíčková nátierka
Nátierky sú veľmi obľúbené a dajú sa pripraviť na milión spôsobov. Tu je môj recept na...

Knedľa s vajcom
Keď ostala knedľa, treba ju minúť. Prezrieme chladničku a vyberieme čo sa dá.

Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda
Vynikajuce talianske predjedlo, pochadzajuce z Apulie. Je svieze, lahke, idealne pre horuce letne...

Údený jazyk s cícerovým pyré a ružičkovým kelom
Údený jazyk považujú mnohí za gurmánsku lahôdku. Nemusíte ho podávať tradične s horčicou či chrenom...

Hrnčekové špaldové brownies
Brownies považujem za najjednoduchší americký dezert/cukrovinku, pretože jeho príprava je veľmi jednoduchá a netrvá dlho...

Krkovička v kukuričnej strúhanke
Raz dávno som niečo podobne jedol na nejakom salaši (už si nepamätám kde!?!?) a viem, že mi...

Mleté morčacie mäso v miske
Takto upravené morčacie mäso je veľmi dobré. Omnoho chutnejšie ako klasické fašírky.

Zdravá nátierka (šalát)
Aj napriek tomu, že by mala byť ešte zima podľa kalendára, vonku už citeľne začína...

Domáce široké rezance s letnou kapustou trochu inak
Rozdiel je v príprave letnej kapusty na rezance.

Orechovovo-čokoládové formičkové pečivo
....... alebo medvedie labky, podľa toho aké máte formičky:) Recept pochádza od jednej staručkej tety,...

Drienkový kompót
Umyté drienky naložíme do 300 ml pohárov, zalejeme prevareným a vychladeným sirupom a sterilizujeme 30 minút...

Bezlepkové škoricové a kakaové osie hniezda
Celiakia patrí dnes k jedným z najrozšírenejších ochorení tráviaceho traktu. Označuje sa i ako neznášanlivosť...

Kuracie stehná s karfiolom - fotorecept
Snažím sa v týchto teplých dňoch variť šetrnejšie a čo najkratšie. Tak som spravila na jednom...

Halušky s cottage cheese
Čo robiť keď nemám bryndzu zo Zvolenskej Slatiny? Počkať na ďalší „prísun“? Ale čo keď chuť na...

Nakladaný syr (mozzarella a plesňový syr)
Nakladaná mozzarella: Mozzarellu osušte a pripravte si čistý pohár. Nakrájate si čili a cesnak na plátky a postupne naplňte...

Pečené pstruhy so šampiňónmi, provensálskym korením a smotanou
Takto upraveného pstruha máme najradšej...