Čučoriedková tvarohová studená torta à la cheesecake fotorecept
Foto: archaa
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
120 g |
|
100 g |
|
120 g |
|
trocha na formu |
|
Ďalej: | |
6 plátkov |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
500 g |
|
150 g |
|
120 g |
|
1 ks |
|
180 g |
|
Čučoriedkové želé: | |
400 g (alebo mrazené) |
|
2 PL |
|
2 plátky |
|
Postup
-
1
Spodok odopínacej tortovej formy potrieme zľahka olejom. Maslo roztopíme, mandle nahrubo nasekáme,
-
2
sušienky rozdrvíme a všetko spolu dôkladne vymiesime.
-
3
Túto zmes navrstvíme na dno tortovej formy. Boky formy vynecháme. Odložíme do chladničky na 30 minút.
-
4
Namočíme si plátky želatíny do studenej vody. Extra 6 plátkov a extra 2 plátky. Citrón umyjeme, nastrúhame kôru, rozrežeme a vytlačíme šťavu. Šľahačku vyšľaháme dotuha a odložime do chladničky..Nátierkové maslo, tvaroh, jogurt, cukor, vanilkový cukor spolu dobre vyšľaháme, pridáme kôru z citróna, 3PL citrónovej šťavy,
-
5
opäť vyšľaháme a nakoniec zapracujeme hotovú vyšľahanú šľahačku.
-
6
Želatínu vyžmýkame a v troche vody ju na najslabšom plameni necháme rozpustiť. Primiešame k tvarohovej zmesi a navrstvíme do tortovej formy na stuhnuté sušienky. Odložíme opäť na 30 minút do chladničky.
-
7
Čučoriedky umyjeme a s 2PL cukru rozmixujeme. 2 zvyšné plátky želatíny opäť vyžmýkame a nahrejeme s trochou vody, aby sa rozpustila. Rýchlo primiešame k čučoriedkam a rozotrieme na tvarohovú vrstvu torty. Celú tortu necháme minimálne 4 hodiny v chladničke dobre stuhnúť. Pred podávaním ešte môžete ozdobiť celými čerstvými čučoriedkami.
varecha.pravda.sk/recepty/nepecena-ale-zabavna-torta-mika...
Tvoja s čučoriedkami sa mi veľmi páči:-)