Tirolské gaštanové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 2. júla 2016

Skvelý zákusok na víkendové pochutnanie ku kávičke.. opäť som zablúdila do nádherného kraja pohoria Álp..

20
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3
50 g
80 g
1 bal
štipka
50 g
250 g
1 PL
1 bal
80 g
100 g
Krém:
300 ml
50 g
250 g
2 PL
1 PL
2 bal.
300 ml
1 PL
2 bal
Na vrch - zdobenie:
100 ml
200 g
Okrem toho:
350 ml
125 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si pripravila kocky čokolády...horkú čokoládu som pokrájala na drobné kocky..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cesto som recept rozpísala tak, ako som použila jednotlivé suroviny...v prvom rade som si rozdelila vajcia..k bielkam som pridala štipku soli vymiešala na sneh a postupne som do neho pridávala 50 g. cukru a vyšľahala na tvrdú hmotu..k žltkom som pridala 50 g. cukru a vymiešala som do peny..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    maslo som nechala roztopiť na izbovú teplotu a zašľahala som ho do žĺtkového cesta..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala som na kocky pokrájané gaštanové pyré a v malých dávkach som ho zapracovala do cesta..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    múku som zmiešala s práškom do pečiva a postupne som ju preosievala v malých dávkach do cesta..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a potom som opatrne v malých dávkach zamiešala do cesta sneh..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a napokon som pridala a pomaly vmiešala do cesta kocky čokolády..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    plech na pečenie 27x37cm. so vystlala papierom na pečenie a cesto som rovnomerne rozotrela a upravila..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 15.min. upečený som nechala vychladiť na mriežke..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pripravila som si krém: šľahačku, cukor...som dobre vyšľahala, pridala som kakao a znova prešľahala..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pridala som opäť na kocky pokrájané gaštanové pyré a dobre premiešala..pridala som smetafix a griotku..hotový krém som dala vychladiť do chladničky..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    gaštanový korpus som položila na podnos..potrela som ho domácim kivi džemom, v ktorom bola i biela čokoláda..nechala som ju v celosti..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    na kivi džem som natrela polovicu krému..samozrejme som recept zase upravila podľa svojho uváženia a použila som mini piškótky..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    piškótky som namáčala v zázvorovom sirupe..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    a ukladala ako cínových vojačikov pekne vedľa seba..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    na piškótky som natrela druhú polovicu krému, no a samozrejme to nedopadlo dobre..piškótky mi vytŕčajú hlávky spod krému...

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    no a náhradná alternatíva je parížska šľahačka...takže som ňou mala v úmysle zdobiť vrch, ale potrela som ňou krém..hotový koláč som uložila do chladničky na noc..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    hotový v reze..

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Prajem vám dobrú chuť..)

    Tirolské gaštanové rezy (fotorecept) - obrázok 18

Diskusia k receptu

haji
Izinko, tichý obdiv! Všechno co je kaštanové miluji! A tím to končí, bo u nás kaštanové pyré je fata morgána. Mně dlí jedna kostka v mrazáku, díky dobré známé, která se se mnou podělila - přivezla jí známá ze Slovenska pár kusů. Bezva recept, postup, fota, servis a řez v kombinaci surovin je pro mě bezkonkurenční. Jsi nesmírně šikovná dáma cukrářka! Smekám a přeji krásný víkend!
1x radost
patroveckypitrs
Páni moji to musí byť dobrota. Takéto mám veľmi rád. Už je uložený a plne hodnotím. No ešte musím niekoho zohnať kto mi ho urobí.
3sandra3
Izabelka, krásne rezy, ako vždy precízne a s láskou vytvorené. Obdivujem.
mesiar50
Pekné a nepochybne aj skvelé rezy.Tvoja ruža je prekrásna a ty si veľmi šikovná. ;-)
3sandra3
Izabelka, prosím Ťa, v rozpise na krém máš uvedené 300 ml šľahačky na začiatku a na konci tiež 300 ml šľahačky, ale tie druhé neviem, kde si použila. Asi som to správne nepochopila. Povieš mi prosím "polopatisticky"? Vdaka.
izabella929
@3sandra3 , prvých 300ml. som použila do krému...no a preto, že som mala zákusok nízky, tak som použila znovu 300ml šľahačky , cukor a smetafix a natrela som ju na krém..takže ak chceš použiješ, ak nie aj tak bude výborný...)
martamm
Genialny dezert, mozno troska pracny, ale vysledny efekt musi lahodit maskrtnym jazyckom, aj ociam :)))))))))
sracz
Nádhera nadčasová i nadčasovaná, Izka milá! Nepatrím medzi lenivcov, teda aspoň čo sa kuchyne týka (he-he), ale rád by som sa nechal Tebou ponuknúť!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia