Foto: izabella929
Skvelý zákusok na víkendové pochutnanie ku kávičke.. opäť som zablúdila do nádherného kraja pohoria Álp..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 |
|
50 g |
|
80 g |
|
1 bal |
|
štipka |
|
50 g |
|
250 g |
|
1 PL |
|
1 bal |
|
80 g |
|
100 g |
|
Krém: | |
300 ml |
|
50 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 bal. |
|
300 ml |
|
1 PL |
|
2 bal |
|
Na vrch - zdobenie: | |
100 ml |
|
200 g |
|
Okrem toho: | |
350 ml |
|
125 g |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Ako prvé som si pripravila kocky čokolády...horkú čokoládu som pokrájala na drobné kocky..
-
2
Na cesto som recept rozpísala tak, ako som použila jednotlivé suroviny...v prvom rade som si rozdelila vajcia..k bielkam som pridala štipku soli vymiešala na sneh a postupne som do neho pridávala 50 g. cukru a vyšľahala na tvrdú hmotu..k žltkom som pridala 50 g. cukru a vymiešala som do peny..
-
3
maslo som nechala roztopiť na izbovú teplotu a zašľahala som ho do žĺtkového cesta..
-
4
pridala som na kocky pokrájané gaštanové pyré a v malých dávkach som ho zapracovala do cesta..
-
5
múku som zmiešala s práškom do pečiva a postupne som ju preosievala v malých dávkach do cesta..
-
6
a potom som opatrne v malých dávkach zamiešala do cesta sneh..
-
7
a napokon som pridala a pomaly vmiešala do cesta kocky čokolády..
-
8
plech na pečenie 27x37cm. so vystlala papierom na pečenie a cesto som rovnomerne rozotrela a upravila..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 15.min. upečený som nechala vychladiť na mriežke..
-
9
pripravila som si krém: šľahačku, cukor...som dobre vyšľahala, pridala som kakao a znova prešľahala..
-
10
pridala som opäť na kocky pokrájané gaštanové pyré a dobre premiešala..pridala som smetafix a griotku..hotový krém som dala vychladiť do chladničky..
-
11
gaštanový korpus som položila na podnos..potrela som ho domácim kivi džemom, v ktorom bola i biela čokoláda..nechala som ju v celosti..
-
12
na kivi džem som natrela polovicu krému..samozrejme som recept zase upravila podľa svojho uváženia a použila som mini piškótky..
-
13
piškótky som namáčala v zázvorovom sirupe..
-
14
a ukladala ako cínových vojačikov pekne vedľa seba..
-
15
na piškótky som natrela druhú polovicu krému, no a samozrejme to nedopadlo dobre..piškótky mi vytŕčajú hlávky spod krému...
-
16
no a náhradná alternatíva je parížska šľahačka...takže som ňou mala v úmysle zdobiť vrch, ale potrela som ňou krém..hotový koláč som uložila do chladničky na noc..
-
17
hotový v reze..
-
18
Prajem vám dobrú chuť..)
Super. Dakujem.