Šťavnatý mrkvový koláč s citrónovou polevou

livinka - fotkalivinka, 1. apríla 2014
Šťavnatý mrkvový koláč s citrónovou polevou
Foto: livinka

Zbožňujem zdravé a rýchle nepečené koláče, ktorých "cesto" tvoria ovocie a orechy. V tomto prípade hraje hlavnú úlohu mrkva, a musím uznať, že jej Zobraziť celý popisZbožňujem zdravé a rýchle nepečené koláče, ktorých "cesto" tvoria ovocie a orechy. V tomto prípade hraje hlavnú úlohu mrkva, a musím uznať, že jej to ide výborne! A nezaostáva ani citrónová poleva, ktorá patrí medzi najlepšie, aké som zatiaľ ochutnala. Receptom som sa inšpirovala, ako obvykle, na zahraničnom blogu.

15 minút
príprava

Suroviny

Koláč:
2 ks
200 g
125 g
40 g
1 ČL
1/2 ČL
3 PL
Poleva:
3 PL
3 PL
100 g
4 PL
1 PL
 štipka




Postup

  1. 1

    Kešu orechy namočíme aspoň 4 hodiny pred samotnou prípravou koláča do vody. Rovnako postupujeme aj s hrozienkami, ale tie stačí namočiť 1 hodinu vopred.

  2. 2

    Mrkvy očistíme a rozmixujeme na malé kúsky. Pridáme namočené hrozienka a kešu (vodu z nich najprv zlejeme) a aj ostatné suroviny na koláč a všetko spolu premixujeme. Pozor, nemixujte príliš dlho, aby ste namiesto koláča neskončili s mrkvovou nátierkou :)

  3. 3

    Zmes natlačíme do tortovej formy (priemer 22 cm) a odložíme do mrazničky.

  4. 4

    A ide sa na polevu! Všetky suroviny jednoducho opäť rozmixujeme, tentokrát však mixujeme dohladka.

  5. 5

    Vyberieme koláč z mrazničky, rovnomerne ho potrieme polevou a odložíme do chladničky, kde ho necháme pár hodín stuhnúť a uležať. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

livinka
@kukulienka 71 určite áno, môže sa použiť akékoľvek sladidlo, ktoré "zlepí" suroviny dohromady, takže pokojne aj med, javorový sirup, datľový sirup, atď. :)
havino
páči sa mi tvoj koláč na studeno, len ja kešu nemám rada, dám si lieskovce
livinka
@jujoska je úžasne osviežujúci a šťavnatý, ale na druhú stranu kvôli pomerne veľkému množstvu orechov aj poriadne sýty :)
livinka
@slnecnicovka tak v tom prípade s budeš s týmto koláčikom určite spokojná, ja som sa na neho tiež ulakomila práve preto, že do neho idú iba veci, ktoré mi veľmi chutia a jem ich pravidelne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia