Foto: livinka
Zbožňujem zdravé a rýchle nepečené koláče, ktorých "cesto" tvoria ovocie a orechy. V tomto prípade hraje hlavnú úlohu mrkva, a musím uznať, že jej Zobraziť celý popisZbožňujem zdravé a rýchle nepečené koláče, ktorých "cesto" tvoria ovocie a orechy. V tomto prípade hraje hlavnú úlohu mrkva, a musím uznať, že jej to ide výborne! A nezaostáva ani citrónová poleva, ktorá patrí medzi najlepšie, aké som zatiaľ ochutnala. Receptom som sa inšpirovala, ako obvykle, na zahraničnom blogu.
príprava
Postup
-
1
Kešu orechy namočíme aspoň 4 hodiny pred samotnou prípravou koláča do vody. Rovnako postupujeme aj s hrozienkami, ale tie stačí namočiť 1 hodinu vopred.
- 2
Mrkvy očistíme a rozmixujeme na malé kúsky. Pridáme namočené hrozienka a kešu (vodu z nich najprv zlejeme) a aj ostatné suroviny na koláč a všetko spolu premixujeme. Pozor, nemixujte príliš dlho, aby ste namiesto koláča neskončili s mrkvovou nátierkou :)
- 3
Zmes natlačíme do tortovej formy (priemer 22 cm) a odložíme do mrazničky.
- 4
A ide sa na polevu! Všetky suroviny jednoducho opäť rozmixujeme, tentokrát však mixujeme dohladka.
- 5
Vyberieme koláč z mrazničky, rovnomerne ho potrieme polevou a odložíme do chladničky, kde ho necháme pár hodín stuhnúť a uležať. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu