Foto: pupava
Keďže zo svojho jedálnička vynechávam kupované kravské mlieko, rozhodla som sa vyrobiť obľúbenú špenátovú polievku bez neho.
Postup
-
1
Špenátové listy sparíme do zmäknutia, precedíme a necháme v sitku. Zemiaky nakrájané na kocky a cibuľku rozkrojenú na 4 časti necháme povariť. Čím viac zemiakov dáme, tým bude polievka krémovejšia. Na troche kokosového oleja opražíme pretlačený cesnak.
- 2
Keď sú zemiaky aj cibuľka mäkké, precedíme ich. Pridáme k nim špenátové listy aj opražený cesnak a zalejeme zeleninu zeleninovým vývarom. Všetko spolu pomixujeme tyčovým mixérom a podľa chuti dochutíme koreniami.
- 3
TIP: Môžete podávať s krutónmi. Ak sa vám ich nechce robiť a máte radi, keď v polievke niečo pláva, pridajte si zeleninu podľa chuti, ja som polievku podávala dozdobenú rukolou, keďže u nás má celkom úspech :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu