Foto: danda3
Tento recept veľmi dlho čakal na vyskúšanie, vždy som ho v mojej kuchárke obchádzala, ale dnes som ho vzala na milosť, konečne...pripomína mi brownies, Zobraziť celý popisTento recept veľmi dlho čakal na vyskúšanie, vždy som ho v mojej kuchárke obchádzala, ale dnes som ho vzala na milosť, konečne...pripomína mi brownies, hoci do neho nejde žiaden cukor, vďaka banánu a datlliam je sladký až-až.
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
175 g (alebo kokosový tuk) |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
75 g |
|
75 g |
|
60 g (alebo kakao) |
|
1 ČL |
|
100 g (alebo mandle) |
|
50 g celé |
|
Poleva: | |
100 g |
|
|
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Datle dáme variť do hrnca s troškou vody, podľa potreby dolievame a dusíme, kým sa nerozvaria. Musí nám vzniknúť datľový pretlak. Necháme vychladnúť. Banány roztlačíme, maslo alebo tuk rozpustíme, pridáme k banánom spolu s datlovým pretlakom.
-
2
Pridáme vajcia, premiešame.
-
3
Vmiešame múku + škrob + PDP + mleté arašidy + karob. Nakoniec pridáme celé lieskovce, môžu byť aj iné orechy. Múka môže byť aj klasická hladká alebo špaldová.
-
4
Hmotu rozotrieme na plech (33 x 26 cm) vyložený papierom na pečenie a pri 180 °C pečieme cca 35 - 40 minút, treba vyskúšať špajdlou.
-
5
Upečený necháme vychladnúť na mriežke.
-
6
Polevu pripravíme roztopením čokolády a tuku vo vodnom kúpeli, pridala som aj trošku arašidovéh masla, ale nemusí byť. Polevu si kľudne pripravte podľa vlastnej chuti.
-
7
Nakrájame na kocky a podávame, zdobenie nie je povinné...☺
Ďakujem Izka, tak tie som ešte nerobila, sama som bola zvedavá na tú chuť a nesklamala som sa. Syn zbožňuje datle, preto som ho konečne vyskúšala, takže nabudúce pečiem jemu.♥
Ďakujem, ja som rozmýšľala aj nad hrozienkami.
Ďakujem, Ivetka, ty by si určite niečo vymyslela, vidíš, aj mne trvalo šesť rokov, kým som sa k nim dostala.☺
Ďakujem Ti @monty , chutili aj v práci, inak my máme 13-ročného kocúra Murka, čierneho a riadne rozmaznaného.
Zuzka, veľmi pekne ďakujem za foto, som veľmi rada, že si vyskúšala.♥
Krása, jako vždy!! A hned bych se nechala přemluvit ke sladkému hříchu!
Ivetka, ďakujem za krásnu fotku a som veľmi rada, že si vyskúšala.☺
Cesto je trochu iné, hutnejšie ako som si predstavovala, ja som si predstavovala štýl “fudge” ....
Dala som menej kakaa, 60gr sa mi zdálo veľa a tiež som piekla asi len 25min.
Koláč som krájala na kocky a potom jednotlivo máčala v čokoláde.
Ďakujem za recept.
( tvojich receptov mám v poradovníku ešte veľa )
Pekný deň.