
Špagety s výbornou omáčkou
Tento recept som si vymyslela sama a nám všetkým velmi chutil , bol to na rýchlo...

Zemiakové gule s údeným mäsom
V šupke uvarené a ošúpané zemiaky zomelieme, pridáme soľ, vajcia, múku, krupicu a...

Pruhovaná roláda
Roláda sa mi veľmi páčila, tak som ju vyskúšala a tu je výsledok, je jemná...

Rukolový šalát s modrým syrom a hruškami
Sľúbený recept z dámskej párty :) je to zmes veľmi zvláštnych chutí, preto odporúčam buď samostatne...

Voňavý rebarborový koláč
Rebarbora sa vraj má jesť iba do sv. Jána, lebo potom obsahuje veľa kyseliny šťavelovej,...

Pečené kura po portugalsky
Cacciatore znamena polovnicke. Tak sa v originaly vola tento recept, kedze sa tradicne pouziva bazant/...

Nakladané vajcia na tvrdo v slanom bylinkovom náleve
Minule som robil obložené misy pre kamaráta na 40-ku a ako odmenu som dostal domáce vajíčka...

Večera pre strihačov oviec
Toto jedlo tradicne varievali aj varievaju farmarky na veceru pre svojich strihacov oviec. Na odlahlych farmach...

Polievka z cukrového hrášku s jarnou zeleninkou a s krupicovými haluškami /fotorecept/
Dostala som od sesternice jarnú Bio zeleninku z jej záhradky, ktorú vlastnoručne dopestovala. Neodolala som...

Slimáky po francúzsky
Takto upravené slimáčiky som jedla v jednom rodinnom penzióne vo Francúzsku. Recept som si bohužiaľ nestihla...

Mrkvovo-cuketové tagliatelle s kuracinkou preliate medovo-horčicovou omáčkou
Tip na rýchlu a chutnú večeru.

Španielske pečené vajíčka
Pod tymto nazvom som tento recept nasla na internete, tak ho aj pod tymto nazvom uvadzam....

Predjedlo z baklažánu - Meze
Je vlastne baklažán pripravený na spôsob studeného predjedla, alebo prílohy. Ponúkam vám "zdravšiu" verziu, kedže čo som...

Vianočná medovníková roláda
Je to typický vianočný koláč, ktorý je upečený z výhradne našich slovenských surovín, voňavý ako...

Oklamaná sviečková
Neviem, či je to zrovna oklamaná sviečková, ale rozhodne niečo na ten štýl. Enjoy....

Smotanovo černicový zákusok
v lete je táto sladkosť u nás doslova hitom, netreba rúru zapínať, je rýchlo hotový...

Bažantí vývar s frkacúlami
Bažanta spolu so zeleninou dáme variť s asi 5 litrami vody, dochutíme soľou a koreninami podľa...

Zapekané zemiaky s tvarohom a bylinkami
Najprv si pripravíme čerstvé bylinky. Umyjeme ich

Čerešňová bublanina
Práškový a vanilkový cukor vyšľaháme spolu so žĺtkami. Pridáme prášok do pečiva, múku a zamiešame. Prilejeme mlieko, ...

Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou
Pripravíme cesto, vyvaľkáme a vyrežeme z neho kolieska s priemerom 15 centimetrov.

Palacinky na slano s hubovou plnkou
Tento rok sme mali veľa húb a potrebovala som minúť tie z minulého roka. A keďže...