Foto: dadasva
Malý odo mňa už dlhšie pýta tie batôžky plnené lekvárom. Priznám sa, doteraz som nemala odvahu urobiť cesto len z múky a vody. Ale Zobraziť celý popisMalý odo mňa už dlhšie pýta tie batôžky plnené lekvárom. Priznám sa, doteraz som nemala odvahu urobiť cesto len z múky a vody. Ale iné už ani robiť nebudem. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (približne) |
|
podľa potreby |
|
štipka |
|
iná náplň podľa ľubovôle |
|
|
|
alebo javorový (alebo podľa vlastnej chute) |
|
|
Postup
-
1
Z múky a vody si urobíme cesto, kto zvláda, tak rukou, nakoniec sa tou aj tak nevyhnete. :)
-
2
Po zmiešaní vznikne bochník, ktorý rozdelíme na dve časti a prvú rozváľkame na pomúčenej doske.
-
3
Povyrezávame, naplníme a stlačíme. Ja mám tri kusy tých blbostí na sláčanie, troch rôznych veľkostí (do eura v hypernove). Do najväčšieho ide tak 1,5 lyžičky lekváru, do strednej asi lyžička a do najmenšej tak pol lyžičky.
-
4
A hotové uvaríme v mierne slanej vode. Mali sme 27 ks hotových pirohov, ale malý chcel vykrajovať aj s tým velikým, inak by ich bolo cez tridsať. Posypeme makom, polejeme agáve (alebo posypeme curom) a polejeme roztopeným Alsanom (alebo nejakým kvalitným neutrálnym olejom, viem, že roztopený kokosový tuk je mňam ;) ) a podávame.
Diskusia k receptu