Pirohy (vegan)

dadasva - fotkadadasva, 5. februára 2014
Pirohy (vegan)
Foto: dadasva

Malý odo mňa už dlhšie pýta tie batôžky plnené lekvárom. Priznám sa, doteraz som nemala odvahu urobiť cesto len z múky a vody. Ale iné už ani robiť nebudem. :)

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (približne)
 podľa potreby
 štipka
 iná náplň podľa ľubovôle
 alebo javorový (alebo podľa vlastnej chute)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky a vody si urobíme cesto, kto zvláda, tak rukou, nakoniec sa tou aj tak nevyhnete. :)

    Pirohy (vegan) - obrázok 1
  2. 2

    Po zmiešaní vznikne bochník, ktorý rozdelíme na dve časti a prvú rozváľkame na pomúčenej doske.

    Pirohy (vegan) - obrázok 2
  3. 3

    Povyrezávame, naplníme a stlačíme. Ja mám tri kusy tých blbostí na sláčanie, troch rôznych veľkostí (do eura v hypernove). Do najväčšieho ide tak 1,5 lyžičky lekváru, do strednej asi lyžička a do najmenšej tak pol lyžičky.

    Pirohy (vegan) - obrázok 3
  4. 4

    A hotové uvaríme v mierne slanej vode. Mali sme 27 ks hotových pirohov, ale malý chcel vykrajovať aj s tým velikým, inak by ich bolo cez tridsať. Posypeme makom, polejeme agáve (alebo posypeme curom) a polejeme roztopeným Alsanom (alebo nejakým kvalitným neutrálnym olejom, viem, že roztopený kokosový tuk je mňam ;) ) a podávame.

    Pirohy (vegan) - obrázok 4

Diskusia k receptu

an3da
Super vyzerajú... istotne chutili...ja tiež aj rezance miesim iba z múky a vody.