Klasické rumové guľky som tentokrát skúsila spraviť z rozdrobeného medového cesta. Chuťovo sú jemnejšie a nádherne voňajú. :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Medové cesto: | |
| 450 g |
|
| 250 g |
|
| 3 ks |
|
| 5 PL |
|
| 1 ČL |
|
| cca 3 dcl (podľa potreby) |
|
| Prísady na guľky: | |
| 340 g |
|
| podľa chuti (rum) |
|
|
|
|
| 80 g |
|
| na obaľovanie |
|
Postup
-
1
Príprava cesta: vymiešame práškový cukor s vajcami, pridáme med a ostatné suroviny. Cesto by malo byť redšie, aby sa dalo ľahko vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech. Pieklo sa cca 30 minút na 180 st., ale je to individuálne. Recept na cesto mám od mamy a je vhodné aj na prípravu kokosových ježkov.
- 2
Upečené a vychladnuté cesto rozdrobíme (ja som ho dala najemno posekať do mixéra s nožmi). "Mrvenicu" potom vo väčšej nádobe dobre premiešame s džemom, hrozienkami, umom a roztopeným maslom na homogénnu hmotu. Rukami formujeme guľky, ktoré obaľujeme v kokose. Oproti pôvodnému receptu, ktorý bežne robievam a uvádzam aj tu na Vareche, sa pri formovaní vôbec nelepili a neboli až také presladené.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu