Foto: tess
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Vajcia si rozdelíme do dvoch misiek- žĺtka a bielka. Z bielok si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka si vyšľaháme do peny, pridáme kakao, nasekané orechy, med, perníkový kypriaci prášok, štipku škorice. Spolu vymiešame a pridáme do misky s vyšľahanými bielkami.
- 2
Tortovú formu vymastíme maslom a nalejeme naň pripravené cesto. Dáme piecť do trúby na 150°C asi 20 minút.
- 3
Počas toho, ako sa cesto pečie, si vymiešame tvaroh s medom.
- 4
Hotové cesto (ešte teplé) si rozrežeme na dve polovice. Každú si natrieme jahodovým džemom. Pridáme na spodnú časť tvaroh a rozotrieme ho. Priložíme na ňu vrchnú časť a poupravujeme tvaroh po bokoch.
- 5
Roztopíme čokoládu, polejeme ňou tortu a dáme stuhnúť na pár minút do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu