Nakladaný camembert
Nakladaný camembert

Nakladaný camembert s čili

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 11. júla 2017
Nakladaný camembert s čili
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

4 ks
10 strúčikov
1 PL
4 ks
600 ml
1/2 PL
4 ks
4 ks
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z cesnaku, červenej papriky a zo soli pripravíme zmes, ktorou ponatierame pozdĺžne narezané camemberty. Naplníme ich plátkami cibule, čili a orechmi.

  2. 2

    Na spodok fľaše uložíme vrstvu cibule, korenia a cesnaku a striedavo ukladáme s camembertmi. Na poslednú vrstvu naložíme opäť cibuľu, cesnak a korenie, dolejeme olejom, poriadne potrasieme, aby sa uvoľnili vzduchové bublinky a uzavrieme.

  3. 3

    Fľaše uložíme na tmavé miesto a pri izbovej teplote necháme zrieť asi dva týždne, občas fľašou potrasieme. Chutia vynikajúco s čerstvým chlebom a vychladeným pivom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Parádny recept, ja s cibuľou, bez cesnaku, (nemám voči nemu výhrady) len je to uz moc bombové. Ten krigel je uzatvárateľný, nema chybu.

Pridaj komentár k receptu: