Nakladaný camembert s čili

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 11. júla 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Nakladaný camembert s čiliFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Z cesnaku, červenej papriky a zo soli pripravíme zmes, ktorou ponatierame pozdĺžne narezané camemberty. Naplníme ich plátkami cibule, čili a orechmi.

  2. 2

    Na spodok fľaše uložíme vrstvu cibule, korenia a cesnaku a striedavo ukladáme s camembertmi. Na poslednú vrstvu naložíme opäť cibuľu, cesnak a korenie, dolejeme olejom, poriadne potrasieme, aby sa uvoľnili vzduchové bublinky a uzavrieme.

  3. 3

    Fľaše uložíme na tmavé miesto a pri izbovej teplote necháme zrieť asi dva týždne, občas fľašou potrasieme. Chutia vynikajúco s čerstvým chlebom a vychladeným pivom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist