Nakladaný camembert s čili
Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 11. júla 2017
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 11. júla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z cesnaku, červenej papriky a zo soli pripravíme zmes, ktorou ponatierame pozdĺžne narezané camemberty. Naplníme ich plátkami cibule, čili a orechmi.
- 2
Na spodok fľaše uložíme vrstvu cibule, korenia a cesnaku a striedavo ukladáme s camembertmi. Na poslednú vrstvu naložíme opäť cibuľu, cesnak a korenie, dolejeme olejom, poriadne potrasieme, aby sa uvoľnili vzduchové bublinky a uzavrieme.
- 3
Fľaše uložíme na tmavé miesto a pri izbovej teplote necháme zrieť asi dva týždne, občas fľašou potrasieme. Chutia vynikajúco s čerstvým chlebom a vychladeným pivom.
Tiež camembert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu