Foto: alexola
V recepte používam domáce figy od našich chorvátskych priateľov, takže aj vďaka tejto lahôdke spomíname počas Vianoc častejšie na ľudí, ktorí nám prirástli k Zobraziť celý popisV recepte používam domáce figy od našich chorvátskych priateľov, takže aj vďaka tejto lahôdke spomíname počas Vianoc častejšie na ľudí, ktorí nám prirástli k srdcu :) Pečiatky sú trvanlivé, možno ich aj zamraziť-na chuti im to neuberá a podľa mňa sú aj zdravým (resp. zdravším:) maškrtením
porcií
príprava
Postup
-
1
Figy pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme nemletý mak, orechy mleté, med, kardamóm a vymiešame.
-
2
Zmes je lepivá, ak by vám to prekážalo, mieste vidličkou a pred tvarovaním si ruky potrite jedlým olejom. Výsledná zmes sa nesmie rozpadať.
-
3
Tvarujeme guľky, ktoré ukladáme do košíčkov a do guľky vtláčame pečiatku- konkrétne dnes to bol koniec varešky, na ktorom bola umiestnená hviezdičková vykrajovačka, tá najmenšia.
-
4
Pripravenú priehlbinku vypĺňame rozpustenou čokoládou, žiaľ nie všade zostal tvar hviezdičky :)
-
5
Hotovo. Upozorňujem najmä na peknú modro-sivú farbu, ktorú dodá pečiatkam nemletý mak a tú chuť snáď popisovať nemusím :)
Diskusia k receptu