Figové pečiatky fotorecept

alexola - fotkaalexola, 3. decembra 2011
Figové pečiatky (fotorecept)
Foto: alexola

V recepte používam domáce figy od našich chorvátskych priateľov, takže aj vďaka tejto lahôdke spomíname počas Vianoc častejšie na ľudí, ktorí nám prirástli k Zobraziť celý popisV recepte používam domáce figy od našich chorvátskych priateľov, takže aj vďaka tejto lahôdke spomíname počas Vianoc častejšie na ľudí, ktorí nám prirástli k srdcu :) Pečiatky sú trvanlivé, možno ich aj zamraziť-na chuti im to neuberá a podľa mňa sú aj zdravým (resp. zdravším:) maškrtením

40ks
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
50 g
50 g
1 PL
1 ČL
 na ozdobu- nemusí byť




Postup

  1. 1

    Figy pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme nemletý mak, orechy mleté, med, kardamóm a vymiešame.

    Figové pečiatky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmes je lepivá, ak by vám to prekážalo, mieste vidličkou a pred tvarovaním si ruky potrite jedlým olejom. Výsledná zmes sa nesmie rozpadať.

    Figové pečiatky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvarujeme guľky, ktoré ukladáme do košíčkov a do guľky vtláčame pečiatku- konkrétne dnes to bol koniec varešky, na ktorom bola umiestnená hviezdičková vykrajovačka, tá najmenšia.

    Figové pečiatky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravenú priehlbinku vypĺňame rozpustenou čokoládou, žiaľ nie všade zostal tvar hviezdičky :)

    Figové pečiatky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotovo. Upozorňujem najmä na peknú modro-sivú farbu, ktorú dodá pečiatkam nemletý mak a tú chuť snáď popisovať nemusím :)

    Figové pečiatky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

cica2
tie sú krásne, radosť pozerať tvoje nádherné recepty
pivonka
Tie by som chcela ochutnať. Domáce figy sú úžasné
danculka
Vo figách mi vadia zrnká,u nás na Vianoce sú len do počtu na stole,ale máš ich pakné , uložím si ich...
dorisa
Mám rada takéto maškrtenie, figy, a iné sušené ovocie je moje. Krásne pečiatky.
jamarlen
@alexola , dnes u mňa zasa vyhrávaš, ako minule s medovníkovým koláčom s figami, tak dnes touto elegantnou, takmer prírodnou pochúťkou, /nie celkom -čokoláda:)/ aj prekrásnym foto s príjemnou atmosférou. ako to robíš? /básnická otázka..., veď určite rukami, hlavou aj srdcom/:))))
havino
uložené, vytlačené, bude sa piecť, teda miešať a guľať, figy lubim ja, dakujem pekne, máš ich velmi pekné, dobrý nápad s tou vareškou a pečiatkou v nich
1x anyk
martamm
Super, tieto určite spravím na vianoce, v´daka :)
tiginko
mne sa tieto pečiatky strašne páčia, vyvolila som si ich tento rok ako "novinku" do môjho vianočného pečenia. Len neviem, či sa mi podarí zohnať také efektné košíčky...
alexola
sú u nás na vianočnom stole aj tento rok.. tak dúfam, že tých, ktorí ich skúsili - nesklamali :)
havino
@alexola , ja som ich robila minulý rok, chválim a odporúčam, bála som sa toho maku,ale veľmi dobre chrumkal medzi pomletými figami, nebol na vadu
pevinka
Myslim, ze ked sa namocia susene, mohlo by to vyjst aj z nich, hm? lebo za cerstve v zime nevedia, co pytat. no my mame na zahrade, uz sa na ne tesim :-)))
alexola
@pevinka robila som zo sušených fíg z Chorvátska, odporúčam Ti ich urobiť - mali sme ich aj tieto Vianoce.. Malý stromček máme aj my v záhrade, ale tie sú najlepšie čerstvé na jedenie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia