Žltý paradajkový pretlak na zimu fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 9. augusta 2012

Či je červený, alebo žltý na chuti to vôbec nemení..nerobila som ešte zo žltých rajčín, lebo minulý rok všetko pošlo za jednu noc..tento rok Zobraziť celý popisČi je červený, alebo žltý na chuti to vôbec nemení..nerobila som ešte zo žltých rajčín, lebo minulý rok všetko pošlo za jednu noc..tento rok máme dostatok rajčín, tak som vyskúšala aj taký...chuťove paráda a je hustejší, ako z červených rajčín..

40 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 kg




Postup

  1. 1

    Tento rok mi krásne zarodili a je ich veru mnoho..

    Žltý paradajkový pretlak na zimu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pozbierala som ich a veru bolo 5 litrové vedro plné..

    Žltý paradajkový pretlak na zimu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    poriadne som ich umyla vo viacerých vodách..

    Žltý paradajkový pretlak na zimu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokrájala do hrnca..nechala som ich variť 45 minút...

    Žltý paradajkový pretlak na zimu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som ich horúce rozmixovala..precedila cez sitko, aby sa zachytili šupky a jadrá...

    Žltý paradajkový pretlak na zimu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po rozmixovaní som ich vrátila na sporák a varila ešte 20 minút....potom ešte horúcu plnila do umytých fliaš...

    Žltý paradajkový pretlak na zimu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a šup s nimi do perín..

    Žltý paradajkový pretlak na zimu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    poriadne pozakrývala a dala na ne ešte páperový vankúš...tu budú,až kým úplne nevychladnú...niekedy ich nechám tam aj týždeň...dobrú chuť..

    Žltý paradajkový pretlak na zimu (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

afataga
ty musis mat este dom na skladovanie zavaranin :-) netusim kedy to stihas
marijanka712
@izabella929 - krásny pretlak, vypadá hustý , hlavná vec že chuťovo sú dobré ved to nemusí byť červené aj žltá farba je krásna. a tomu mäsku vôbec nevadí akej farby je...
martamm
Krásny pretlak, tieto paradajky mám aj ja doma, nenapadlo ma použiť ich na pretlak ale veru skúsim, veď nemusí byť výdy červený.... :))
martamm
A ešte niečo, presne takto robievam aj ja pretlak... :)
mariaklara
Presne takto robím z červených, vyzerá ohromne, tak toto by ma nenapadlo, ukladám ako inšpiráciu.
pacik
Tiež robievam z červených, žlté som u nás nevidela ani predávať. Domáci pretlak nemá chybu :-D
izabella929
@pacik , ja ho mám na záhrade, tak čo s ním...urodilo sa ho tento rok dosť...výborný pretlak a domáci je domáci...nemá chybu.-) dík za komentáre.-)
tiziana
aj ja pestujem žlté rajčinky :), nemohla by som tie poháre zavariť na 5 minút namiesto paplónovania?
viktor
Tak ma napadlo, ale ozaj iba žartom pri kečupe zo žltých paradajok, aký bude kečup z čiernych paradajok, lebo už aj také máme,chuťovo by mal byť isto dobrý,ale ten odstrašujúci vzhľad.Nedaj bože, alebo daj bože? Možno to už niekto aj skúšal, dajte vedieť.
zolik
@viktor (19.8.2021 19:20)
Podla mna by to mohlo byt velmi efektne. Ved aj BBQ omacka je tmava.
Urcite by som z mensej davky skusila ?

ivan14
Mně ta barva přece jen trochu vadí. Pěstuju rajčata žlutá i červená, protlak dělám ze směsi. A pokud se mi zdá, že je to moc nebarevné, stačí přibarvit troškou vývaru z červené řepy. Barví intenzivně a není v produktu vůbec cítit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia