Či je červený, alebo žltý na chuti to vôbec nemení..nerobila som ešte zo žltých rajčín, lebo minulý rok všetko pošlo za jednu noc..tento rok máme dostatok rajčín, tak som vyskúšala aj taký...chuťove paráda a je hustejší, ako z červených rajčín..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tento rok mi krásne zarodili a je ich veru mnoho..
-
2
Pozbierala som ich a veru bolo 5 litrové vedro plné..
-
3
poriadne som ich umyla vo viacerých vodách..
-
4
Pokrájala do hrnca..nechala som ich variť 45 minút...
-
5
Potom som ich horúce rozmixovala..precedila cez sitko, aby sa zachytili šupky a jadrá...
-
6
po rozmixovaní som ich vrátila na sporák a varila ešte 20 minút....potom ešte horúcu plnila do umytých fliaš...
-
7
a šup s nimi do perín..
-
8
poriadne pozakrývala a dala na ne ešte páperový vankúš...tu budú,až kým úplne nevychladnú...niekedy ich nechám tam aj týždeň...dobrú chuť..
@marijanka712 ,ďakujem pekne.-))