
Bryndzové halušky - pravé stredoslovenské
Speváčka z folklórnej skupiny Družina Dana Kurtíková uvarí v našom štúdiu pravé stredoslovenské bryndzové halušky.

Paulínkine opekance
Tento recept mám od starej mami Paulínky a už je teký rodinný putovný. Stále sme ich...

Plnený baklažán
... u nás velmi obľúbené jedlo. Jednoduché a rýchle na prípravu, dáte všetko na pekáč a šupnete...

Stroganov od mamičky
Moje TOP jedlo pri každej návšteve rodičov. Obľúbili sme si ho dokonca tak, že nesmie...

Gazdovské zemiaky, ako ich robím ja
Mám rada všetky jedlá, kde idú typické slovenské pochúťky - ako je bryndza, slanina, ...

Štedrák ako závin
Recept na tento koláč je veľmi jednoduchý a dokáže ho upiecť každý začínajúci kuchár. Má štedrú...

Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli
Upiekla som kuracie prasia na jablkách a na cibuli, ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu.

Hovädzie pečené špikované cesnakom /fotorecept/
Skúsili ste už niekedy piecť hovädzie z iného kusu ako sú tradične používané časti hovädzieho na pečenie...

Zapekané cestoviny
cestoviny uvarime dle navodu, zeleninu mrazenu taktieez trosku povarime v osolenej vode, salamu si nakrajame...

Tirolské knedličky
Kedze som knedlikova nedalo mi nevyskusat aj tieto . Poprvy krat som sa snimi stretla tu v...

Gaštanové rezy
K jeseni neodmysliteľne patria gaštany, či už tie v parku alebo jedlé. Tie jedlé sa v podobe gaštanového pyré snúbia s jemným kakaovým korpusom a šľahačkou v týchto chutných rezoch....

Kokosové mlieko (bez laktózy)
Kokosové mlieko je jedna z najchutnejších a zdravých záležitostí nielen pre ľudí, ktorí majú intoleranciu na...

Detská výživa
Takúto výživu som začala robiť ešte ked moje deti boli malé. Robila som z väčšieho množstva, pretože...

Bezlepkové punčové rezy
Šťavnaté punčové rezy, na ktorých si pochutia aj celiatici. Pospájala som niekoľko receptov z rôznych...

Ražniči, ako ho nepoznáte
Toto ražniči som jedla prvýkrát asi pred 20-mi rokmi, varila ho jedna naša známa, ked...

Linecké kolieska
Niežeby som pridávala recept na linecké kolieska, každý ho zrejme pozná, ale ja som tento...

Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale
Výborný vyprážaný patizón v chrumkavej, ochutenej strúhanke. Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok veľmi...

Zdravé zapekané kuracie prsia s brokolicou a jogurtom
Superzdravé, superrýchle a hlavne bez kvapky oleja. Chutné, nízkokalorické a diétne. Také je...

Rakúska hokaido polievka
Táto polievka patri medzi klasiku rakúskej kuchyne. Je krásne krémová a lahodná. Na ohriatie v...

Ryža s vajcom, hráškom a kukuricou
Keď potrebujete taký rýchly obed do roboty, alebo nemáte čas sa zabávať s niečim zložitým...

Plnené orechy
Keď som videla na Vareche diskusiu "ruské orechy" hneď som si povedala že sem dám recept na...

Boršč po slovensky
Pravý ukrajinský boršč je nákladný na suroviny aj prípravu, tak som si ho zjednodušila a...

Kuřecí směs se zeleninou
Mám rád směsi. Je to rychlé a většinou se povede. Nikdy nenapíši že je to...

Svadobné koláče, ktoré kysnú až v rúre
Recept na tieto svadobné koláče som už dávnejšie objavila na http://www. peceni. info/kolacky-1, vydržia dlho vláčne...

Zajac v horčici
Králiky sú príbuzné zajacom. Líšia sa však od nich menším telom, kratšou hlavou, ako...

Špenátové fašírky
Zelený štvrtok nemusí byť len o špenátovom prívarku, ja pre zmenu robím tieto fašírky.

Fazuľová s rezancami z Podhradia
... Dedo lúbý fazulovú na kyslo tak mu ju zajtra spravím - povedala babka a veruže...

Šalát Rumcajs podľa ČSN
Tento šalát sa nachádza v mladšom vydaní Receptury studených pokrmů....

Tvarohové fánky
Včera som robila výborné šišky, zmizli raz dva, tak som sa rozhodla, že dnes...