Foto: afataga
Prišiel mi mailom recept, tak som skúsila s menšími úpravami, takže sa netvárim, že je to originál, ale dobré rady sú vítané.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Marináda: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
2 ČL |
|
Ostatné: | |
2 PL |
|
3 ks |
|
12 listov |
|
100 g |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Oproti pôvodnému rcp som urobila nejaké úpravy: pridala som chilli, miesto kapusty som použila rímsky šalát, lebo som ho potrebovala minúť, pridala som trochu sójovej omáčky, nedala som wei-su, lebo mne to smrdí. Ráno som urobila marinádu
-
2
Kuracie prsia som nakrájala na rezance a dala marinovať asi na 3 hod. Nesolila som, aj keď v rcp bola aj soľ. Ja ju dám neskôr.
-
3
Do rozpáleného woku som dala olej a do horúceho mäso, ktoré som teraz osolila a prudko som opekala v troch dávkach, aby sa mi hneď zatiahlo
-
4
Mäso som vyberala do misky
-
5
Trochu oleja z woku som odliala a vhodila som nakrájaný šalát, vôbec to neprskalo :-)
-
6
Za pár sekúnd som pridala aj špenát
-
7
Asi za pol minúty som vrátila do woku mäso, ochutila som soľou, sójovou omáčkou, ryžovým vínom a sečuánskym korením
-
8
Nakoniec som pridala ešte máčaný škrob a prevarila cca 2 min., hotové
-
9
V záhrade už moc toho na ukazovanie nie je, tak aspoň kvitnúci rozmarín
Krok číslo 9 nemá žabsolútn žiadny súvis s rcp, je to taký bezhlavý výkrik básnika, ktorý bezpodmienečne musí predĺžiť dielo o jednou strofu, ale nemá do nej čo napísať.
Toto nie je slovenska dusena cina o com hovoris.
mne sa zábery zo záhradky na konci receptu veľmi páčia-dotvoria takú domácu rodinnú atmosféru..:-)
@radost : Veď pridaj nejaký recept, môže byť aj s foto zo záhradky na konci.
@zolik dufam, ze bude chutit, ty aspon nebudes mat problem zohnat to korenie a vino ako ja, ale dobry clovek mi podaroval, aj ked to vino som uz nasla v obchode
@havino mas pravdu, to maso je take trochu obalene, to korenie som dostala, pozri vo Viedni, ked pojdes
@kakao beriem na vedomie, ale ako vidis, niekomu sa foto na konci paci, kazdy sme iny
@2010 bola som zvedava ci sa ozves a poradis nieco k rcp, ale ked nemas pripomienky, asi som to urobila celkom dobre :-)
@radost no presne ako pisala vyssie, niekomu sa to paci, inemu nie
@sovka62 jasne ze sa moze aj z bravcoviny, ale kuracie je rychlejsie hotove, aj morcacie by bolo fajn, teda prsia, dobru chut :-)
@svedka kapusty si mozes dat kolko len chces, keby si bola taka mudra a vo vsetkom by si sa vyznala, ako si o sebe myslis, iste by si prisla na to, ze fotene je bez blesku, ale neboj sa, raz sa to naucis
@tiginko dakujem, no vidis, kazdemu sa paci nieco ine, rozmariny mam 4 ks, jeden darovany, dva z hyperobchodov a jeden mam uz mnou namnozeny z odrezkov, v lete ich mam vonku na slnku a polievam kazdy den, ked teda zrovna nie je take leto, ako bolo terazky, v zime mam v kuchyni na okne a tiez furt polievam, aj ked sa ma zimovat v chlade s malom zalievky, ale to sa mi neosvedcilo, niekolko mi uz takto odislao na druhy svet, tak som skusila kuchynu a ide to, niekedy kvitnu aj v zime, ma male nevyrazne kvecinky bledo fialovej farby
@zuzanka1367 som zvedava :-)
@margaretka28 no keby si bola blzsie, ziadny problem, palicky sa nemusia jest :-), o rozmarine kuk vyssie, co som pisala
@leomax dakujem, ty lichotnik :-)
@jujoska dakujem, mas pravdu vo vsetkom :-)
@methi dakujem, ale priznavam, ze netusim o com hovoris :-) co su tie wontons?
@tinca dakujem pekne, ja ryzove rezance moc nemusim, ale kto ma rad, preco nie?
@leomax ved ty zartujes :-))) a pozdrav kolegu
@mariamka preco kvazi? no nie je tam glutaman, ale ked mne on fakt strasne smrdi, podla mna je toto jedlo cinskejsie ako polovica tych, so sa tu volaju cina, moje davno pridane nevynimajuc :-), wok je super, ale je lepsi na plyn, ja ho nemam, tak mi funguje len taky uplne tenky obycajny, ak mas plyn, doporucujem liatinovy, co ma asi 100 kg, v krajnom pripade pouzijes v sebaobrane :-)
@alex37 dakujem, aj ja mam peknu urodu chilli
@tiginko potesila si ma :-), no ja sa priznam, ze som toto korenie pouzila prvy krat, tak som sa bala, ze co ak nam nebude chutit, nabuduce dam viac, ja som ho uz v tom lidli nevymakla, ale nemam problem si ho nechat doniest z Brna, alebo z Prahy, ved sa nepouziva kazdy den, to vino som videla v tescu aj v metre,
no polievaj moja, polievaj
Foto je naprosto v poradku, protoze maso má takhle vypadat! Po marinovani ve skrobu a osmazeni, má klouzat a lesknout se!!
Vratili se ted z namí z dlouheho putovani po Cine a schvei mi velice pochvalili, ze autenticky chutna. Proto si tyhle poznamky tady dovoluji i kdyz recept je pouze "inspirovany". Priste bych i tak dala ryzi do misky :-)
@zuzana0331 dakujem
Sečuánske korenia majú v lídli.
ano, ale len ked je azijsky tyzden, aj to nie v kazdej predajni, my tu mame 3, ale mali ho v jednom obchode
Potesila si ma dnes druhy krat :-)
Dnes som opäť robila obed podľa Tvojho receptu, pochutili sme si:-)
Tak to ma tesi :-)
Musim priznat,ze aj u nas je toto tvoje velmi oblubene.trochu som to prisposobil pre nasu rodinku,deti sa za tym idu roztrhat.... ;)
Pekny zvysok dna vsetkym ;-)
Robis mi radost, chlapce :-)