Mäkučká pizza fotorecept

thomicool - bez fotkythomicool, 9. januára 2016
Mäkučká pizza (fotorecept)
Foto: thomicool

Už ma nebavilo jesť doma pizzu, ktorá sa nedala jesť kvôli tvrdému cestu a pri pokusoch často končila v koši. Postupom času som sa Zobraziť celý popisUž ma nebavilo jesť doma pizzu, ktorá sa nedala jesť kvôli tvrdému cestu a pri pokusoch často končila v koši. Postupom času som sa dostal k tomuto receptu od jednej známej no neviem si to vynachváliť. Cesto je po upečení úplne mäkučké. Už nikdy iné cesto robiť nebudem. Z tohto receptu spravíte dve pizze, komu je veľa nech robí z polovičnej dávky. Mám istotu, že keď spravím túto pizzu tak sa vždy všetka zje.

95 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
42 g (1 kocka )
10 PL
1 ČL
1 ČL
350 ml
1 ČL
 (alebo pretlak)
 (alebo saláma)

Online leták

Postup

  1. 1

    Do vlažnej vody dáme KL cukru, droždie a rozmiešame, necháme 10 min. odstáť.

    Mäkučká pizza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kvások vlejeme do misy vsypeme hladkú múku, KL soli a 9 PL olivového oleja.

    Mäkučká pizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiešame na hladké cesto a dáme cesto kysnúť na 75 min.

    Mäkučká pizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď máme cesto vykysnuté rozdelíme ho na 1/2 (2 pizze).

    Mäkučká pizza (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z 1PL olivového oleja a 1KL polohrubej múky si vymiešame kašu, s ktorou potrieme plech. Na plech si rozváľkame cesto a potrieme kečupom alebo pretlakom.

    Mäkučká pizza (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naukladáme šunku alebo salámu, dáme olivy, žampiňóny, kukuricu (všetko to čo kto má rád).

    Mäkučká pizza (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nastrúhame syr a posypeme bazalkou.

    Mäkučká pizza (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vložíme do vyhriatej rúry na a pečieme 15min. Pizza je mäkučká aj na druhý deň. Dobrú chuť.

    Mäkučká pizza (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

kukulienka71
olejové kysnuté cesto býva mäkké. Potretie plechu tvojím spôsobom je pre mňa novinka. Dobre si napiekol, aj keď z droždia by som určite ubrala:-)
akned
Včera som piekla pizzu a cesto som robila podľa tvojho receptu. Musím veľmi chváliť. Cesto pekne vykyslo, výborne sa s ním pracovalo a najmä bolo nadýchané, jemné a chutné. Doma malo veľký úspech. Super.