Foto: thomicool
Už ma nebavilo jesť doma pizzu, ktorá sa nedala jesť kvôli tvrdému cestu a pri pokusoch často končila v koši. Postupom času som sa Zobraziť celý popisUž ma nebavilo jesť doma pizzu, ktorá sa nedala jesť kvôli tvrdému cestu a pri pokusoch často končila v koši. Postupom času som sa dostal k tomuto receptu od jednej známej no neviem si to vynachváliť. Cesto je po upečení úplne mäkučké. Už nikdy iné cesto robiť nebudem. Z tohto receptu spravíte dve pizze, komu je veľa nech robí z polovičnej dávky. Mám istotu, že keď spravím túto pizzu tak sa vždy všetka zje.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do vlažnej vody dáme KL cukru, droždie a rozmiešame, necháme 10 min. odstáť.
-
2
Kvások vlejeme do misy vsypeme hladkú múku, KL soli a 9 PL olivového oleja.
-
3
Vymiešame na hladké cesto a dáme cesto kysnúť na 75 min.
-
4
Keď máme cesto vykysnuté rozdelíme ho na 1/2 (2 pizze).
-
5
Z 1PL olivového oleja a 1KL polohrubej múky si vymiešame kašu, s ktorou potrieme plech. Na plech si rozváľkame cesto a potrieme kečupom alebo pretlakom.
-
6
Naukladáme šunku alebo salámu, dáme olivy, žampiňóny, kukuricu (všetko to čo kto má rád).
-
7
Nastrúhame syr a posypeme bazalkou.
-
8
Vložíme do vyhriatej rúry na a pečieme 15min. Pizza je mäkučká aj na druhý deň. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu