Broskyňový koláč s pudingom
Foto: dorisa
Koláčik pre návštevu. Je to koláč na menší plech a je hrnčekový. Hrnček je 250 ml. Veľkosť plechu 35 x 25 Zobraziť celý popisKoláčik pre návštevu. Je to koláč na menší plech a je hrnčekový. Hrnček je 250 ml. Veľkosť plechu 35 x 25 cm. Plech by mal byť vyšší, aby sa zmestili všetky vrstvy.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
2 hrnčeky |
|
3 PL |
|
1 veľký pohár |
|
100 g |
|
Navrch: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si plnku. Uvaríme klasický puding. Necháme mierne vychladnúť.
- 2
Z múky, cukru, oleja, vajec, prášku do pečiva vymiešame cesto. Polovicu nalejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Do druhej polovice pridáme kakaový prášok a trocha mlieka, aby sa cesto lialo.
- 3
Broskyňový kompót nakrájame na kocôčky.
- 4
Na cesto v plechu poukladáme broskyňové kúsky. Marcipán nakrájame na kocôčky a pokladieme medzi broskyne. Tieto zalejeme pudingom.
- 5
Všetko zalejeme tmavým kakaovým cestom.
- 6
Koláč pečieme pri teplote 180 st. asi 40 minút.
- 7
Po upečení posypeme vanilkovým cukrom s citrónovou príchuťou. Dobrú chuť.
Tiež broskyňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem.
marcipán využívam, lebo mám veľa, skúsila som ho vmestiť do receptu, inak ho nemám ako využiť, a tá kvetinka je svieža, ďakujem za komentár
Sandry ja som už podobný piekla, dcéra dnes išla na návštevu, tak som jej koláčik napiekla, ešte neviem reakciu naň. Inak doporučujem voliť skôr pikantnejšie ovocie. Kvôli tomu som použila na vrch posyp z vanilkového cukru s citrónovou príchuťou. Ďakujem za komentár.
údaje som doplnila ...ďakujem za upozornenie a komentárik k receptu
Martuška, plech 35x25cm, hrnček 250ml, marhuľky su super. Nech vám chutí. Ďakujem za komentár.
Ďakujem pekne
ďakujem za komentár
Marcipán som tam dala, lebo mám veľa doma z výhier a určite by koláčik obohatila aj nalámaná čokoláda. Ďakujem za komentár.
Koláč ostal pekný vlhký, marcipán urobil svoje. Ďakujem za komentár.