Broskyňový koláč s pudingom

dorisa - fotkadorisa, 18. marca 2018 15:49
Ďalšie recepty »
Broskyňový koláč s pudingomFoto: dorisa

Koláčik pre návštevu. Je to koláč na menší plech a je hrnčekový. Hrnček je 250 ml. Veľkosť plechu 35 x 25 cm. Plech by mal byť vyšší, aby sa zmestili všetky vrstvy.

20
porcií
10 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
3 ks
1 ks
2 PL
Plnka:
1 ks
2 hrnčeky
3 PL
1 veľký pohár
100 g
Navrch:
1 ks
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si plnku. Uvaríme klasický puding. Necháme mierne vychladnúť.

  2. 2

    Z múky, cukru, oleja, vajec, prášku do pečiva vymiešame cesto. Polovicu nalejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Do druhej polovice pridáme kakaový prášok a trocha mlieka, aby sa cesto lialo.

  3. 3

    Broskyňový kompót nakrájame na kocôčky.

  4. 4

    Na cesto v plechu poukladáme broskyňové kúsky. Marcipán nakrájame na kocôčky a pokladieme medzi broskyne. Tieto zalejeme pudingom.

  5. 5

    Všetko zalejeme tmavým kakaovým cestom.

  6. 6

    Koláč pečieme pri teplote 180 st. asi 40 minút.

  7. 7

    Po upečení posypeme vanilkovým cukrom s citrónovou príchuťou. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist