Broskyňový koláč
Broskyňový koláč

Broskyňový koláč s pudingom

dorisa - fotkadorisa, 18. marca 2018
Broskyňový koláč s pudingom
Foto: dorisa

Koláčik pre návštevu. Je to koláč na menší plech a je hrnčekový. Hrnček je 250 ml. Veľkosť plechu 35 x 25 cm. Plech by mal byť vyšší, aby sa zmestili všetky vrstvy.

20
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
3 ks
1 ks
2 PL
Plnka:
1 ks
2 hrnčeky
3 PL
1 veľký pohár
100 g
Navrch:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si plnku. Uvaríme klasický puding. Necháme mierne vychladnúť.

  2. 2

    Z múky, cukru, oleja, vajec, prášku do pečiva vymiešame cesto. Polovicu nalejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Do druhej polovice pridáme kakaový prášok a trocha mlieka, aby sa cesto lialo.

  3. 3

    Broskyňový kompót nakrájame na kocôčky.

  4. 4

    Na cesto v plechu poukladáme broskyňové kúsky. Marcipán nakrájame na kocôčky a pokladieme medzi broskyne. Tieto zalejeme pudingom.

  5. 5

    Všetko zalejeme tmavým kakaovým cestom.

  6. 6

    Koláč pečieme pri teplote 180 st. asi 40 minút.

  7. 7

    Po upečení posypeme vanilkovým cukrom s citrónovou príchuťou. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

strucik
Ja by som si neprosil marcipán a ani kvetinku navrch. Tá orchidea je umelá?
3sandra3
Zaujímavé. Nevšedný druh koláčika - pre mna novinka. Určite vyskúšam. Láka ma.
torticka
Kolacik sa mi pozdava. Chcela by som vediet, o aky velky hrncek sa jedna? Dakujem. :-)
martamm
Spravim bez marcipanu a broskyne vymenim za marhule, verim, ze aj tak bude mnamkovy . Aky velky plech si pouzila? Vdaka za info
dorisa
@Strucik (18.3.2018 17:04)
marcipán využívam, lebo mám veľa, skúsila som ho vmestiť do receptu, inak ho nemám ako využiť, a tá kvetinka je svieža, ďakujem za komentár
dorisa
@3sandra3 (18.3.2018 18:15)

Sandry ja som už podobný piekla, dcéra dnes išla na návštevu, tak som jej koláčik napiekla, ešte neviem reakciu naň. Inak doporučujem voliť skôr pikantnejšie ovocie. Kvôli tomu som použila na vrch posyp z vanilkového cukru s citrónovou príchuťou. Ďakujem za komentár.
dorisa
@Torticka (18.3.2018 19:26)

údaje som doplnila ...ďakujem za upozornenie a komentárik k receptu
dorisa
@Martamm (18.3.2018 19:32)
Martuška, plech 35x25cm, hrnček 250ml, marhuľky su super. Nech vám chutí. Ďakujem za komentár.
haji
Pěkný recept, moc se mi líbí, jsi šikulka!
motyka
Mne sa páči tiež. My ale bez marcipánu. Nemáme ho radi. Čím nahradiť - čokoládou?
dorisa
@Motyka (20.3.2018 13:02)

Marcipán som tam dala, lebo mám veľa doma z výhier a určite by koláčik obohatila aj nalámaná čokoláda. Ďakujem za komentár.
dorisa
@Monty469 (21.3.2018 12:53)

Koláč ostal pekný vlhký, marcipán urobil svoje. Ďakujem za komentár.
evia
Mne sa koláčik moc nevydaril, cesto sa mi zdá ťažké a to kakaové navrchu obzvlášť. Neviem, kde som urobila chybu, lebo všetko som poctivo navážila, jedine snáď veľkosť plechu? Podľa obrázku, ale môj je rovnako vysoký.
dorisa
Ahoj, @Evia , nechápem čo sa mohlo stať. Možno iný druh múky,či mlieka, iné vajíčka....... netuším. Cesto sa malo liať, hlavne keď si pridala kakao do ostatného cesta, treba pridať trocha mlieka. Je mi ľúto, že sa ti kolčik nevydaril.
topier
Velka vdaka za tento uzasny recept. Moji ho spracu na posedenie. Tento rok sme mali domace broskyne, musela som ho robit stale dokola. Jedine co som zmenila bolo, ze som namiesto marcipanu dala tvaroh s vanilkovym cukrom a vajickom. Je stavnaty, sladky tak akurat a naozaj fantasticky.