Nakladaný cesnak
Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 23. novembra 2014
nezávislý šéfkuchár, 23. novembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 kg ošúpaný |
|
1 l |
|
1 l |
|
1 bal. vetvičky |
|
1 bal. |
|
podľa chuti (majorán, petržlenová vňať, zeleninová vňať...) |
|
Postup
-
1
Olúpané strúčiky cesnaku dáme do čistých pohárov. Zmiešame olivový olej, slnečnicový olej a vetvičky rozmarínu a na jemné pásiky nakrájanú čerstvú čili papričku. Zahrejeme na 100°C.
- 2
Týmto bylinkovým olejom zalejeme strúčiky cesnaku, dáme do fľaštičiek a dobre uzatvoríme. Necháme vychladnúť. Následne dáme do chladničky na 8–10 dní, potom ho už môžeme konzumovať. Po zmixovaní z neho máme úžasnú cesnakovú pastu.
- 3
Takto naložený cesnak uskladňujeme na chladnom a tmavom mieste. Ak by doba uskladnenia prekročila 3 mesiace, treba uzatvorené fľaštičky sterilizovať. Naložený cesnak v oleji „zosklovatie“, strúčiky budú priesvitné, čo nie je chybou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu