Foto: dorisa
Takýto prívarok máme doma radi. Podávam ho s opečenou klobáskou, alebo mäsom na šťave.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kel nakrájame na kúsky. Zemiaky očistíme.
-
2
Kel, aj zemiaky, nakrájané na kúsky dáme variť do vody. Osolíme, pridáme rascu.
-
3
V inej rajnici si urobíme klasickú zápražku z oleja, pretlačeného cesnaku, hladkej múky a trochu červenej mletej papriky. Zalejeme trochou vody.
-
4
Keď je kel, aj zemiaky uvarené, tak primiešame zápražku, riadne rozmiešame a necháme prevrieť. Možme ochutiť troškou čierneho mletého korenia.
-
5
K prívarku sa hodí opečená klobáska, alebo mäsko na šťave ( nemusí byť).
-
6
Podávame s čerstvým chlebíkom.
Diskusia k receptu