Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou fotorecept
Foto: macka78
Fantastické a šťavnaté tagliatelle, ktoré si určite zamilujete. Príprava tohto jedla je veľmi jednoduchá a rýchla, je plná vitamínov, bielkovín a zdravých tukov...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks (bez kosti) |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
2 strúčiky |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1 - 2 PL |
|
|
|
podľa chuti |
|
(na poprášenie) |
|
cca 50 ml |
|
podľa chuti |
|
250 g čerstvé (Chef select) |
|
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny, z ktorých budeme jedlo pripravovať.
-
2
Umyté a odblanené kuracie prsia nakrájame na tenké rezance. Osolíme, okoreníme, poprípade pridáme máličko kurkumy. Mrkvu, kaleráb, šampiňóny a bielu reďkovku (ktorá v kombinácii sójovej a teriyaki omáčky chutí fantasticky, pripomínajúc bambusové výhonky) nastrúhame na tenké plátky. Papriky krájame na tenké pásiky, cesnak a cibuľku nadrobno...
-
3
Na rozpálenom olivovom oleji, orestujeme kuracie prsia domäkka cca 4 minútky...
-
4
Hotové preložíme do misky. A do toho istého woku vložíme lahôdkovú cibuľku spolu s nasekaným cesnakom a pridaním ešte máličko olivového oleja.
-
5
Po chvíľke pridáme všetku nastrúhanú zeleninu a opražíme na silnom plameni 4 minútky. Zelenina má byť len opražená, nie udusená, či uvarená. Musí si zachovať chrumkavosť a sviežu farbu.
-
6
Pridáme šampiňóny, premiešame...
-
7
Následne pridáme sójovú omáčku, teriyaki omáčku, podlejeme cca 50 ml vývaru, poprášime tapiokovou múkou a na miernom ohni prehrievame a premiešavame. (Tapioková múka je bezlepková a preto vhodná aj pre celiatikov.)
-
8
Medzitým si uvaríme tagliatelle vo vriacej osolenej vode. Dĺžka varenia 4 minútky „al dente“. Potom ich scedíme.
-
9
Do hotovej zeleninovej zmesi pridáme opražené kuracie prsia a scedené taglliatele. Premiešame nech sa chute krásne prepoja, poprípade dosolíme a môžeme servírovať...
-
10
Dobrú chuť!
je to Talianska kuchyňa, neviem prečo Vás núti niečo komentovať, keď sa bez toho zaobídete :D