Foto: ejagerka
Recept som dostala od mojej poľskej kamarátky Anny W. Keďže som mala v chladničke tvaroh, ktorému končila spotreba a veľa jabĺčok, tak som sa Zobraziť celý popisRecept som dostala od mojej poľskej kamarátky Anny W. Keďže som mala v chladničke tvaroh, ktorému končila spotreba a veľa jabĺčok, tak som sa ho rozhodla upiecť sama.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
2 šálky |
|
1/4 šálky |
|
1/2 lyžičky |
|
štipka |
|
Plnka: | |
500 g |
|
1/4 šálky |
|
2 |
|
1 lyžička |
|
Jablková plnka: | |
4 |
|
2 PL |
|
1 lyžička |
|
štipka |
|
Posýpka: | |
80 g |
|
1/2 šálky |
|
1/2 šálky |
|
1/4 šálky |
|
1/2 lyžičky |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame spolu a povtláčame na plech, ktorý sme predtým vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 200 stupňoch asi 15 - 20 minút do zlatista. Ja som mala doma len jeden tvaroh, tak som robila koláč z polovičnej dávky a dala piecť do tortovej formy
-
2
Zmiešame tvaroh s cukrom a miešame dohladka. Potom postupne pridáme vajcia a vanilkovú esenciu. Plnku rozvnomerne roztrieme na upečené cesto.
- 3
Jablká olúpeme, nakrájame na drobno a dáme variť do hrnca. Pridáme cukor, škoricu a muškátový oriešok. Dôkladne premiešame, prikryjeme a dusíme, kým sa jablká nerozpadajú. Jablkovú zmes potom natrieme na tvarohovú plnku.
- 4
Všetky ingrediencie na posýpku zmiešame (má sa to mrviť medzi prstami). Posypeme ňou koláč. Dáme opäť piecť do rúry na 180 stupňov C na asi 40 minút. Necháme vychladnúť a môžme papať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu