Jablkovo-tvarohový koláč s drobenkou

ejagerka - fotkaejagerka, 4. novembra 2012
Jablkovo-tvarohový koláč s drobenkou
Foto: ejagerka

Recept som dostala od mojej poľskej kamarátky Anny W. Keďže som mala v chladničke tvaroh, ktorému končila spotreba a veľa jabĺčok, tak som sa Zobraziť celý popisRecept som dostala od mojej poľskej kamarátky Anny W. Keďže som mala v chladničke tvaroh, ktorému končila spotreba a veľa jabĺčok, tak som sa ho rozhodla upiecť sama.

20 minút
príprava
40+15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
200 g
2 šálky
1/4 šálky
1/2 lyžičky
štipka
Plnka:
500 g
1/4 šálky
2
1 lyžička
Jablková plnka:
4
2 PL
1 lyžička
štipka
Posýpka:
80 g
1/2 šálky
1/2 šálky
1/4 šálky
1/2 lyžičky




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame spolu a povtláčame na plech, ktorý sme predtým vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 200 stupňoch asi 15 - 20 minút do zlatista. Ja som mala doma len jeden tvaroh, tak som robila koláč z polovičnej dávky a dala piecť do tortovej formy

    Jablkovo-tvarohový koláč s drobenkou - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame tvaroh s cukrom a miešame dohladka. Potom postupne pridáme vajcia a vanilkovú esenciu. Plnku rozvnomerne roztrieme na upečené cesto.

  3. 3

    Jablká olúpeme, nakrájame na drobno a dáme variť do hrnca. Pridáme cukor, škoricu a muškátový oriešok. Dôkladne premiešame, prikryjeme a dusíme, kým sa jablká nerozpadajú. Jablkovú zmes potom natrieme na tvarohovú plnku.

  4. 4

    Všetky ingrediencie na posýpku zmiešame (má sa to mrviť medzi prstami). Posypeme ňou koláč. Dáme opäť piecť do rúry na 180 stupňov C na asi 40 minút. Necháme vychladnúť a môžme papať.

    Jablkovo-tvarohový koláč s drobenkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

ejagerka
je neuveriteľne jednoduchý a naozaj veľmi chutný. Odporúčam použiť maslo ako sa píše v recepte a nie tuk na pečenie, lebo tam poriadne cítiť tú maslovú chuť
gloria
Strasne dobry, velmi lahky na pripravu, vcely aj rychlo.. Za to minimum namahy urcite stoji!!
gloria
Vyskusala som aj verziu s cerstvymi jahodami, vylucila som skoricu a muskatovy oriesok a vysledok je tiez vynikajuci!
lyduss
výborný. len asi nabudúce do cesta dám aj nejaké to vajce alebo mlieko lebo sa mi veľmi drobilo a po krajoch sa upečené trochu rozsýpalo. ale inak jednoduchý, chutný, zjedol sa hneď :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia