Postup
-
1
Na cesto zmiešame a preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto.
- 2
Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (26 cm). Formu vložíme do rúry a pečieme asi 25 minút. (Elektrická rúra: 190 oC predhriata, teplovzdušná rúra: 170 0C nepredhriata, plynová rúra: stupeň 2 – 3 nepredhriata).
- 3
Na náplň vlejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l ananásové kúsky aj so šťavou. Prilejeme šľahačku a pridáme puding bez varenia a smeta–fi x.
- 4
Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15 – 30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou.
- 5
Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou krému potrieme spodný korpus, priložíme druhú časť korpusu a mierne pritlačíme. Druhú polovicu krému natrieme na strany a povrch torty.
- 6
Pred podávaním necháme tortu na 1 – 2 hodiny stuhnúť v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu