Foto: nadasky
Zavarané mäso robime čo si pamätám. Najprv do masti, potom do pohárov a už roky do konzerv.
13
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
2,5 minút
na 99 °C
na 99 °C
Postup
-
1
Pripravíme si 1/2kg konzervy, na spodok davam kožu a 1/2 kav.lyž. soli, potom dám nakrajane mäso a na vrch tiž sol ako na spodok a na crch kožu a kavovú lyž.vody. Konzervy zavriem - mam na to mašinku-- dam do hrnce a zalejem studenou vodou tak na dva prsty nad konzervy. Mam stoho 13 ks konzerv. Dám variť. Varím 2,5 hod. od zovretia!!!!! Nechám vychladnút vtej vode co sa varili, poutierat a hotovo. Dobrú chuť.
Som rád,že ťa znovu ,,vidím"a ešte radšej,že pridávaš
takéto recepty.Konzervovanie je pre neskúsených háklivá záležitosť.Znovu ťa pochválim za tie kože.
Želatína vyplní vzduchoprázdny priestor a dodá výrobku
šťavnatosť.V mesovýrobách sa používa kožová emulzia.Pridáva sa ku všetkým výrobkom okrem suchých výrobkov a strojových šuniek.Prajem ti všetko
dobré si naozaj šikovný gazda.
@majofan
Niečo som našiel na nete.Na tejto stránke to ponúkajú
za 220eur samozrejme už použitý.Skús aj ty na net
určite tam nájdeš nejaký prístroj ktorý ti bude vyhovovať.Pekný deň prajem