Zavárané mäso

nadasky - fotkanadasky, 31. mája 2013
Zavárané mäso
Foto: nadasky

Zavarané mäso robime čo si pamätám. Najprv do masti, potom do pohárov a už roky do konzerv.

13
porcií
30 minút
príprava
2,5 minút
na 99 °C

Suroviny

5 kg
0,5 kg
10 dkg




Postup

  1. 1

    Pripravíme si 1/2kg konzervy, na spodok davam kožu a 1/2 kav.lyž. soli, potom dám nakrajane mäso a na vrch tiž sol ako na spodok a na crch kožu a kavovú lyž.vody. Konzervy zavriem - mam na to mašinku-- dam do hrnce a zalejem studenou vodou tak na dva prsty nad konzervy. Mam stoho 13 ks konzerv. Dám variť. Varím 2,5 hod. od zovretia!!!!! Nechám vychladnút vtej vode co sa varili, poutierat a hotovo. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mesiar50
Dobrá kombinácia.Pliecko je chutné meso a z koží bude dobrá želatinka.Takto isto sme to robievali u kamoša na zabýjačke.Si naozaj šikovný.Pozdravujem ťa z NL.


nadasky
Tak som sa ozval po dlhšej dobe. Zdravim mesiar50,Ked ma to lapne tak konzervujem a teraz na leto sa to hodí rôzne na studeno.
spetkasoli
ahoj @nadasky , velmi sa mi páči tvoj recept, len nemámplechové konzervy:(( možem zavariť aj do pohárov? Díky za odpověď a prajem prima deň:)
evanaaa
Ono by sa to mohlo aj do pohárov, ale neviem, či by nemala byť opakovaná sterilizácia po 24 hod. Ja som tak robila pečené pliecko a zalievala výpekom.
kimlo
Ja taketo konzervy kupujem od znameho, je mäsiar a robieva ajvyborne domace pasteky, klobasy a udene...tiez dava do toho mäsa kusok koze, je to vyborne.
spetkasoli
@evanaaa , díky skúsim teda do sklenených pohárov, ale najprv len z malej dávky. Milý@kimlo a recept na tú dobrú paštétu by si od toho pána masiara nemohol zohnať?:)). Ináč ti ešte raz moc ďakujem, ačokča sa ujala všetka, aj habanera. Díky moc a maj sa pekne. M
modrykamen
Ja takto robím mäso v zaváracích pohároch, ale sterilizujem na dvakrát po hodine. Jeden v špajzy zabudnutý pohár som objavil po dvoch rokoch a nenašiel som žiadne zmeny farby ani chuti. Na cesty, výlety, či bleskové pohostenie ako stvorené. Tiež doporučujem použiť tie kože.
majofan
No,mám aj ja skúsenosť,akurát by som potrebovala zohnať tatú mašinu čo tie konzervy zatvára.Lebo konzervových krabíc mám kartony,ale nemám techniku.Vie niekto poradiť?
mesiar50
@nadasky
Som rád,že ťa znovu ,,vidím"a ešte radšej,že pridávaš
takéto recepty.Konzervovanie je pre neskúsených háklivá záležitosť.Znovu ťa pochválim za tie kože.
Želatína vyplní vzduchoprázdny priestor a dodá výrobku
šťavnatosť.V mesovýrobách sa používa kožová emulzia.Pridáva sa ku všetkým výrobkom okrem suchých výrobkov a strojových šuniek.Prajem ti všetko
dobré si naozaj šikovný gazda.
@majofan
Niečo som našiel na nete.Na tejto stránke to ponúkajú
za 220eur samozrejme už použitý.Skús aj ty na net
určite tam nájdeš nejaký prístroj ktorý ti bude vyhovovať.Pekný deň prajem





nadasky
Tie zatvaračky čo predavajú uz som nejake skusal,boli dost vyosené a robili vlnky na falcoch.doporučujem ridne vyskusat.
nadasky
Zavarania do poharov sa netreba bat.Nove viečko ,treba natlačit meso ,vytlačit vzduch dat koze sol ,vodu dobre zavriet dat varit do studenej vody a od zovretia merat čas 2,5 hod a nechat vychladnút vtej vode.
sabo79
Ahojte kolegovia.mam otázku na vás!tie konzervy robievam rovnako ako je hore napísané len ich varím 3hd.cítim na mäse konzer.príchuť?!to prečo?dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia