Foto: mrcookiecook
Kto by nepoznal melencovú polievku... U nás bola jednou z najobľúbenejších polievok. Mamin recept som zmenil tým, že som vymenil obyčajnú múku za špaldovú, Zobraziť celý popisKto by nepoznal melencovú polievku... U nás bola jednou z najobľúbenejších polievok. Mamin recept som zmenil tým, že som vymenil obyčajnú múku za špaldovú, ale ináč zostalo v postupe všetko tak, ako bolo. Takže takto sa u nás robievala melencová polievka...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú a umytú mrkvu s petržlenom nakrájame na kolieska...
-
2
Sušené (môžu sa samozrejme použiť aj čerstvé) hríby vopred nenamáčame, dáme do hrnca, asi tak za hrsť a niečo viac...
-
3
K hríbom pridáme zeleninu, korenie, jednu - dve kocky zeleninového bujónu (podľa množstva polievky), osolíme a dáme variť približne na 15 - 20 minút...
-
4
Očistíme pár väčších zemiakov a nakrájame...
-
5
Zemiaky pridáme do hrnca a varíme...
-
6
Kým sa varia zemiaky (alebo aj skôr) pripravíme si z múky, vajca, soli a vody strúhanku...
-
7
Vymiesime tvrdšiu hmotu...
-
8
Cesto nastrúhame na kuchynskom strúhadle a necháme trocha vyschnúť...
-
9
Keď sú zemiaky takmer uvarené, pridáme do polievky zásmažku, ktorú sme si pripravili z múky a mletej papriky opraženej na troche oleja, rozmiešame a privedieme do varu. Nakoniec do polievky pridáme strúhanku, krátko povaríme a odstavíme. Môžme ozdobiť petržlenovou vňaťou... Dobrú chuť! :-)
(s malými obmenami)
Inak odporucam robit zasmazku na masti, nie na oleji....