Foto: alex37
Recept na tento ovocný koláč bol pôvodne so slivkami, ale u nás boli višne, tak sme vyskúšali, a dobre sme spravili. Bol neskutočne svieži Zobraziť celý popisRecept na tento ovocný koláč bol pôvodne so slivkami, ale u nás boli višne, tak sme vyskúšali, a dobre sme spravili. Bol neskutočne svieži a vydržal ako čerstvý, kým sa neminul.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Múku zmiešajte s cukrom, kypriacim práškom, soľou a maslom. Pridajte žĺtky a kyslú smotanu. Keď sa dostatočne nespojí, treba pridať ešte za lyžičku kyslej smotany (mne nebolo treba).
-
2
Na papier na pečenie vyvaľkáme plát na veľkosť plechu (cca 0,5 cm hrubý), posypeme 2 lyžicami krupice (aby vsala šťavu z ovocia).
-
3
Pokladieme na husto ovocím a posypeme vrch troma lyžicami detskej krupice. Ak máte slivky, môžete posypať aj škoricou alebo škoricovým cukrom.
-
4
Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. V miske zmiešame žĺtky s pudingovým práškom a kyslou smotanou a opatrne primiešame k vyšľahaným bielkom. Dobre zamiešame. Zmesou polejeme ovocie, zarovnáme a pečieme 40-45 minút na 180 °C (každý však pozná svoju rúru).
-
5
A po upečení.
Marcelka vyskúšaj nesklame :-) Pozdravujem.