Tvarohový koláčik
žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vodou , pridáme múku , kyp. prášok a...
Lístkové plátky s malinovou penou
Smotana a puding sú najvernejší kamaráti každého cukrára. V našich končinách k nim patrí aj obľúbený tvaroh. Z tejto trojice sa dá vytvoriť...
Bezlepková palacinka plnená bryndzovým krémom s macerovanou hruškou
Tento recept milujem... Vymyslel som si ho počas nakrúcania MasterChef Slovensko priamo v štúdiu keď sme...
Bezlepkové vanilkové rožky
Bezlepkovú múku, cukor, tuk nakrájaný na kocky, žĺtky, vanilkový cukor, soľ spolu...
Omeleta so zeleninou
Tento recept patri k tým co sa robia rychlo a mozete ho pouzit pri 90 dnovej...
Miešaná ryža s bravčovou pečeňou a s údenou slaninkou
Mali sme na večeru - rýchle, dobré a chutné. Odporúčam milovníkom jedál s bravčovou pečeňou,...
Cibuľovo-bryndzové krokety s údeným mäsom
Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Cenili si ich...
Pukance kamutové
Pšenici kamut používám ráda, chutná mi vařená do salátů, pod maso. Na stole...
Veľkonočné karamelové cupcakes
Mám recept na muffiny, ktorý je rodinou a okolím osvedčený. Len ich pri nejakej príložitosti...
Kačacia paštéta s višňovou penou
Na oleji orestujeme posekanú šalotku, pokrájanú pečeň, pridáme bylinky, koňak, portské a koreniny. Odstavíme,...
Zeleninová zmes s rozmarínom
Na masle udusíme očistenú, nadrobno nakrájanú zeleninu okrem rajčín.
Figa plnená vínovým sabayonom
Figu dôkladne umyjeme, skaramelizujeme na rozpálenom kryštálovom cukre, pridáme pomarančovú šťavu a maslo, čím...
Pórová polievka trochu inak
Pór umyjeme, nakrájame na tenšie kolieska. Podusíme na palmarine (masle) asi desať minút. Zalejeme...
Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine
Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme...
Vajcia s paradajkovou omáčkou
Paradajky olúpeme, nakrájame, osolíme, zalejeme menším množstvom vody, rozvaríme a prelisujeme cez sito alebo...
Lieskovcová čoko torta
200 g čokolády nalámeme na kúsky a v kovovej nádobe rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme 110...
Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.
Kuracie rezne s údeným a so šunkou
Rezne naklepeme, zmiešame olej s roztlačenými strúčikmi cesnaku a korením, zmesou potrieme jednu stranu kuracích...
Sardely v marináde
Na jadranskom prímorí je toto jedlo stálicou a známe je pod menom Sardele na savor...
Bylinkový chlieb
Najprv zamiesime cesto z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka. Zväzok kôpru, petržlenovej...
Šištičky s ovocným šalátom a mascarpone
Z múky, vajec, droždia, mlieka, rozpusteného masla a kryštálového cukru pripravíme cesto, ktoré necháme asi 20 minút kysnúť.
Žemľovka
Rohlíky nakrájame na kolieska, mlieko zohrejeme, horúcim -nie prevareným- mliekom zalejeme rohlíky, a pomiešame,...
Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní
Nivu a eidam nastrúhame, premiešame a tvoríme malé krokety, ktoré potom obalíme v múke, vo...
Polévka česneková s česnekem, houbami a fenyklem
Vynikající chuť fenyklu s houbami v česnekovém a fenyklovém vývaru. Místo výhonků lze použít pouze česnek....
Perkelt z morčacích drobkov so žihľavovými šúľancami
Drobky dáme na 2 hodiny variť do osolenej vody. Scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na...