Guľky zo slnečnicových semienok
Jednoduché a chutné guľky. Zostalo mi salko, tak som improvizovala:)
Batôžteky s hovädzinou
Z múky, vajca a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorčeky.
Chocolate Lovers with breezy purple smile (a.k.a. Souflé)
Jedného pekného večera som s fotríkom kukala Áno, šéfe USA! a Gordon tak opísal souflé,...
Brutálne špagáty mafiózo
Miláčkovia moji... o5 prichádza Váš obľúbený kuchár bez zástery. brutalnyNikolaj s receptom na super špagáty......
Fazuľová polievka s rozmarínom a parmezánom
Fazuľu opláchneme a namočíme ju na 3 hodiny do studenej vody. Potom ju scedíme. V...
Bezlepkový ovocný tunel
Bielka vyšľaháme na sneh. Žĺtka vyšľaháme c cukrom do peny, postupne prilejeme mlieko a rum,...
Polievka z peniazovky s vločkami
Prebraté vločky vložíme do studenej vody alebo vývaru, postavíme na oheň a varíme asi 20 minút....
Jablkový chlebík
Očistené a postrúhané jablká premiešame s umytými hrozienkami, nasekanými orechmi a so škoricou. Žĺtky, ...
Filipkova mrkvičková torta
Táto torta je ďalším výtvorom z Filipkovej knižky, na ktorej sa aj podielal.
Krokety z kuracej pečene s hubami
Pečeň domäkka udusíme na opraženej cibuli a zelenine. Po vychladnutí ju pokrájame na kocky , šťavu posolíme...
Horúca čokoládka
Toto je pre mňa naozaj najlepší liek na nervy. A v poslednej dobe ho užívam pomerne...
Tmavá treska v šafranovej omáčke
Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, ...
Lievance
dnešný sladký obed :) nepíšem váhu surovín, lebo ja to mám už v oku tak nevážim,...
Námornícke fondue
V mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem...
Obložený cesnakový sendvič s karamelizovanou cibuľou
Najskôr pripravíme kvások na sendvič tak, že zmiešame droždie, 150 ml vody, cukor s troškou múky...
Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom
Z dubového šalátu vyrežeme hlúb a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme vo vode. Odporúčame prepláchnuť viackrát. Šalátové...
Tortička s čokoládovým krémom a hroznom
Stačí sa pozrieť do prírody, slovenská jeseň je najpestrejším obdobím roka a v gastronómii to platí dvojnásobne...
Langoše od známej
pripravíme si kvások - mlieko si ohrejeme pridame cukor a nechame kvasok nakvasit navažime si múku , ...
Zelenina s kukuričnými plátkami a hummus
Milujem tento recept. Ak sa spoja chute, máte doslova nebíčko v papuľke:-)))