Polievočka z bruška tekvice

voz12 - fotkavoz12, 3. októbra 2010

Ak si šporovlivá gazdinka,nevyhodíš bruško tekvice,ale urobíš z neho chutnú polievočku.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

 vnútro bez semien
 zelená časť
1 ks nakrájaná
1 ks nakrájaný
2 PL
1 l alebo vývar




Postup

  1. 1

    Na horúci olej daj pokrájanú zeleninu podusitˇ.

  2. 2

    Zalej vývarom. Nechaj prejstˇvarom , Dochutˇkoreninami a hotovo. Budeš prekvapená.Ak sa ti zdá riedka.pridaj opražené kocky chlebíka.

Diskusia k receptu

jezibabka1
robím takúto polievku, ale bez bujonu, stačí mi vývar z bruška tekvice a polievočka je super:))) neber si to osobne, ale ja jednoducho bujony používam vééééééééééľmi málo:)
zela

Robievam polievku z "bruška tekvice" takto.Bruško tekvice dám do hrnca na polievku,/aj s jadierkami/,zalejem vodou a pridám mrkvu,kaleráb,petržlen,cibuľu,papriku,soľ,čierne korenie a varím.Keď je zelenina mäkká-cez sitko prelejem polievku,pridám vňať z petržlenu,dám povrieť a dávam do nej halušky./Halušky robím z bielka,krupičnej múky a petržlenovej vňate/.
duschko
Dakujem za napad. Tekvicu mam a bude aj dobra polievka. Uz aj idem na to.
margaretkali
vyborna je polievocka a velmi dietna ja ju robim tiez ale dam celu cize aj s obalom prekrojim moze byt aj z cukiny je taka ista ako z tekvice
bozulka
Robievam ako @ zela ,pokiaľ jadierka sušíš chápem,ináč by to bola škoda.Zeleninu dusím na oleji a vývar precedím do zeleniny.Je to ako falošná mäsová plievka.Môžu sa pridať krutonky alebo haluštičky.Je to zdravá a chutná polievka.
voz12
mne vadia tvrdé semienka,lebo ja nechám v polievočke všetko,čo do nej dám
enge149
aj ja poznám a varím aj so semienkami,veď tie sú najzdravšie obsahujú zinkok,je to ozaj"falošná/hovädzia polievka /aveľmi zdravá,veď je teraz sezóna a tie halušky sa naozaj hodia alebo lievanka,dnes sme ju varili na obed a ešte aj tek,prívarok,lebo bola úplne mladá a mäkká a k nej z nedele malé fašírky a opek.zemiaky...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia