Ak si šporovlivá gazdinka,nevyhodíš bruško tekvice,ale urobíš z neho chutnú polievočku.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Na horúci olej daj pokrájanú zeleninu podusitˇ.
- 2
Zalej vývarom. Nechaj prejstˇvarom , Dochutˇkoreninami a hotovo. Budeš prekvapená.Ak sa ti zdá riedka.pridaj opražené kocky chlebíka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Robievam polievku z "bruška tekvice" takto.Bruško tekvice dám do hrnca na polievku,/aj s jadierkami/,zalejem vodou a pridám mrkvu,kaleráb,petržlen,cibuľu,papriku,soľ,čierne korenie a varím.Keď je zelenina mäkká-cez sitko prelejem polievku,pridám vňať z petržlenu,dám povrieť a dávam do nej halušky./Halušky robím z bielka,krupičnej múky a petržlenovej vňate/.