Balíček s lososom a šošovicovou zmesou fotorecept

František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 9. januára 2014
Balíček s lososom a šošovicovou zmesou (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

600 g
1 plechovka
50 g
30 g
štipka
100 ml
1 ks




Postup

  1. 1


    Lososa zbavíme šupín a nakrájame na 150–gramové porcie. Na koži urobíme zárezy, osolíme, okoreníme a pridáme tymian.

  2. 2


    Otvoríme plechovku šošovice a scedíme ju. Mrkvu a zeler nakrájame na kocky a zmiešame so šošovicou.

  3. 3


    Z papiera na pečenie vytvoríme balíček. Naplníme ho šošovicou, pridáme lososa, kúsok masla, trochu bieleho vína, citrón a uzatvoríme. Pečieme v rúre pri teplote 170 °C 15–20 minút.

Diskusia k receptu

abul
5 hviezdičiek, jednoduché a zdravé.