Mini jahodové tortičky bez lepku
Foto: novalim
20
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
V mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do nadýchanej bledej peny. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a zamiešame. V druhej mise vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom na sneh. Potom obe zmesi jemne zmiešame. Napokon po častiach primiešavame gumenou varechou preosiatu múku.
- 2
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a kartou rovnomerne rozotrieme na výšku asi 2-3 cm. Pečieme na 170-180 stupňov 10-15 minút.
- 3
Po upečení necháme cesto trocha vychladnúť. Z cesta potom malou formičkou guľatého tvaru vykrojíme mini tortičky.
- 4
Minitortičky potrieme jahodovým džemom. Smotanu vyšľaháme, preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a šľahačku nanášame na tortičky. Nakoniec ozdobíme kúskom jahody.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu