Mini jahodové tortičky bez lepku
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
120 g |
|
5 ks |
|
30 g |
|
60 g |
|
z 1/2 citróna |
|
|
|
čerstvé |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do nadýchanej bledej peny. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a zamiešame. V druhej mise vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom na sneh. Potom obe zmesi jemne zmiešame. Napokon po častiach primiešavame gumenou varechou preosiatu múku.
- 2
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a kartou rovnomerne rozotrieme na výšku asi 2-3 cm. Pečieme na 170-180 stupňov 10-15 minút.
- 3
Po upečení necháme cesto trocha vychladnúť. Z cesta potom malou formičkou guľatého tvaru vykrojíme mini tortičky.
- 4
Minitortičky potrieme jahodovým džemom. Smotanu vyšľaháme, preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a šľahačku nanášame na tortičky. Nakoniec ozdobíme kúskom jahody.
Tiež jahodový zákusok:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu