Trojvrstvový ovocný pohár

Silvia Vargová
cukrárka hotela Danubia Gate v Bratislave, 2. júna 2015
Trojvrstvový ovocný pohár
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

2 ks
15 g
100 g
150 g
200 ml
300 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Mango očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme do panvice podusiť aj s cukrom, potom ho rozmixujeme a pridáme želatínu, nalejeme do pohára a dáme chladiť.

  2. 2

    Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme do nej šľahačku, necháme spojiť a vychladíme. Po vychladení navrstvíme do pohárov a necháme 30 minút v chladničke.

  3. 3

    Z jahôd, cukru a vína vymixujeme penu a dáme ju variť tak, aby sa odparila na hustú hmotu. Zachladíme a navrstvíme do pohárov, zdobíme čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu

evanaaa
To je dávno známe, že iné píšu a iné zobrazujú, čo ani nezodpovedá niekedy receptu, alebo postupu. Inak, recept ako taký je dobrý, ale zameniť si jahody s čučoriedkami.......Ešte by ma zaujímalo, že či má byť šľahačka vyšľahaná a tak spojená s bielou čokoládou?
mata3636
snáď ani jeden recept, pridaný profesionálnym kuchárom, nie je v poriadku. hanbite sa
marienka44
Obyčajný cukor nie je v rozpise, len vanilkový. Ten zase nie je uvedený v popise receptu. Tak ako?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia