
Pletené zemiakové langoše
Lángoše sú ideálnym jedlom ako príloha k polievkam i ako samostatné jedlo, lángošové cesto môže mať...

Polievka z tekvice hokkaido s balzamikovým krémom
Na oleji si osmazime nakrajanu cibulku , ocistime tekvicu , nakrajame na kocky a chvilku posmazime s...

Hustá polievka s kyslou kapustou, mäsom a cviklou
Cez víkend som sa prehrabala v starých receptoch a objavila som recept na túto zabudnutú skvelú a...

Pekáčik s kyslou kapustou - aj pre vegetariánov
... no nielen pre nich. V mojom predchadzajucom recepte som spomenula, ze mam od svagrinky...

Hlivový paprikáš
Hliva je unikátna na regeneráciu a podporu imunitného systému. Nakoľko ju všeobecne konzumujeme minimálne, dávam...

Strapačky s kyslou kapustou a s bôčikovou nadstavbou
Variant slovenských halušiek, v pamätnej podobe na našeho Dedka z 50. rokov minulého storočia...

Apple pie s karamelom a orechami
Sladká vôňa jabĺčok je pre mňa ako vôňa jesene, moje najobľúbenejšie obdobie v roku. Takýto...

Tekvicové cookies
U nás doma sa pravidelne opakujú štyri druhy cookies. Moje najobľúbenejšie sú práve tieto. Kvôli...

Šalát z červenej kapusty
Očistenú červenú kapustu nakrájame na rezance, vložíme do sklenej misy, posolíme a necháme 20–30 minút...

Kapustníky mojej babky
Jednoduché veci sú tie najlepšie. Častokrát na to prídeme neskoro, v mojom prípade až keď...

Ovocné rezy so snehovou prikrývkou
Keď máte veľa kompótov a neviete, čo s nimi, upečte si takýto výborný koláč...

Ryžové rezance so žltou tekvicou
Je to lahke rychle jedlo, dalsi sposob ako vyuzit zltu tekvicu.

Nátierka Imunita
Pridávam ďalší receptík z hlivy ustricovej, ktorá je výborným prostriedkom na zvýšenie imunity.

Zelerová limonáda
netreba sa báť, chuť je fantastická a dokonca pomáha aj znižovať cholesterol. :)... /a niečo...

Nízkokalorické jablkové muffiny bez tuku
Začal nám Nový rok a isto sme si mnohí dali pri tejto príležitosti nové predsavzatia. Pre...

Zavárať či nezavárať
Nakupujeme, podaktorí toho majú zo záhrad, sem tam niekto prinesie. Vždy sa stane, ...

Mrkvovo-cviklový šalát
Zeleninové šaláty sú vhodné v každom ročnom období. Na jeseň príde vhod cvikla a mrkva...

Karfiolový šalát
Karfiolu sú teraz všade plné trhy a obchody. Možno sa niekomu pridá aj jeho šalátová podoba...

Krehké slivkovo-lekvárové koláčiky
Ak Vám pri spracovávaní úrody do suda ostane za hrsť sliviek, skúste urobiť tieto jednoduché a...

Kuracie prsia na tekvicovom rizote
Ak vám dá niekto pár hlávok tekvice hokkaido zo záhradky a neviete čo s ňou, toto...

Kapún na šampanskom
Tento recept som ešte nevarila, vybrala som ho z francúzskej kuchárky, blíži sa Veľká noc...

Konfitované kačacie stehná s červenou kapustou a so zemiakovými knedličkami
Kačacie stehná poriadne nasolíme, pridáme mleté čierne korenie a rascu. Necháme odležať v chladničke, ...

Tekvicové pyré
Toto pyré je taký polotovar, ktorý používam do koláčov, polievok, plním ním aj ...

Tekvicové kornútky
Jeden recept na taketo kornutky tu uz mam. Rozhodla som sa, ze pridam aj tento...

Perníkový jablkovo-kokosový koláč z hrnčeka
Jednoduchý nenáročný koláčik, mierkou je 200 ml hrnček. Aktuálny na tento predvianočný čas...

Mušle z Madridu ( fotorecept )
Nápad urobiť si mušle vznikol spontánne pri pivkovej debate na výlete v Madride:) Špeciálne ďakujem patrí Ivanke...

Tekvicová pizza
Na internete som hladala recepty na zltu tekvicu. Nasla som tam aj tento recept. Je...

Plnený pečený baklažán
Baklažán umyjeme, prekrojíme po dĺžke. Vnútro opatrne vydlabeme a pokrájame na kocky. Na rozohriatu...

Mrkvový krém so škoricou
Jemne pikantná, trochu sladká, neodolateľne voňavá a celé telo zahrievajúca polievka je ideálnym pokrmom v chladnejšom počasí....

Musaka z baklažánu a paradajok
špecialita Balkánu, veľmi chutná , najmä s cesnakovým posúchom

Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou
Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme...

Plnené párky
Už vás nebaví pripravovať párky tradičným spôsobom a hľadáte nejakú novú inšpiráciu, ako ich pripraviť? Tu...

Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu
Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...

Fazuľovica mojej maminy
Ani neviem či mám tento recept zaradiť k polievkam, alebo hlavnému jedlu... My ju máme...