Francúzsky slivkový koláč fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 5. októbra 2011

Neviem, či je tento koláč francúzsky, ale pod týmto názvom som ho našla v kuchárskej knihe.

40 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
4 ks
250 g
300 g
2 čl
1 ks
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtka s cukrom mixujeme, pokiaľ sa cukor nerozpustí.

    Francúzsky slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame múku s práškom do pečiva a vmiešame ju do vajcovo-cukrovej zmesi. Do tejto zmesi vmiešame maslo. Cesto vymiešame do hladka, prikryjeme ho fóliou a vložíme do chladničky na 30 minút.

    Francúzsky slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slivky rozrežeme na polovice a vykôstkujeme.

    Francúzsky slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bielok vyšľaháme na sneh. Mleté lieskovce zmiešame s vajíčkom. Lieskovcovú zmes vmiešame do bielkového snehu.

    Francúzsky slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polovicu cesta natrieme do formy. Bielkovo-lieskovcovú hmotu natrieme na cesto a naň naukladáme slivky. Potrieme druhou časťou cesta.

    Francúzsky slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme v predhriatej rúre (200°C) asi 50 minút. Koláč necháme vychladnúť a pocukrujeme práškovým cukrom.

    Francúzsky slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť :)

    Francúzsky slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ola111
Veľmi zaujímavý pekný koláč,tá lieskovcová zmes sa mi páči.
vierik
Pekný koláčik a určite aj dobrý,uložený KK,a díky...
dorisa
Hneď by som sa nechala ponúknuť k rannému nápoju.
diabambulka
páči sa mi koláčik, uložím :-) hlavne sa mi páči tá lieskovcová vrchná časť...
sissi29
Krásny koláčik. Škoda že nemám slivočky, hneď by som si taký upiekla.
abend
Super recept, škoda, že prišiel v čase, keď už slivky takmer na trhu nie sú. Recept už je v mojej KK.
daewootn
...zrozumiteľné, pekne nafotené, slivky sú k dostániu aj teraz a keď nie sú slivky, môžu byť aj marhule....
cica2
ďalší tvoj krásny recept, nádhera!
sisok
francuzsky nie je, ale je pekny a urcite aj dobry a to je dolezitejsie :)
lubica99
krasny kolacik, idem ho skusit upiect-aka velka je tvoja okruhla forma na pecenie(priemer) ?
vdaka
matthew12
piekli sme ho na plechu 20x30cm v elektrickej rure 30min na 170-150 stupňoch. Bohato to stačílo, koláčik je dobrý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia