Tento postup pripravy je bez sterilizacie - da sa urobit rychlo a jednoducho. Recept pochadza z Ceska - Ostrava. Je to velmi dobra priloha k Zobraziť celý popisTento postup pripravy je bez sterilizacie - da sa urobit rychlo a jednoducho. Recept pochadza z Ceska - Ostrava. Je to velmi dobra priloha k hlavnemu jedlu.
Suroviny
10 kg |
|
8 ks (veľké) |
|
1 balenie (10 g) |
|
1 balenie (30 g) |
|
podľa chuti alebo sušený |
|
podľa chuti |
|
Nálev: | |
3 l |
|
20 dkg |
|
1 1/4 l |
|
50 tabliet |
|
Postup
-
1
Kapustu a cibulu narezat - nakrajat na jemno , posypat Pyrosiricitanom draselnym (dostanes v drogerii) - dobre premiesat , pridat Zaziky (dostanes v potravinach) a premiesat , pridat kopor alebo stiplavu paprika a premiesat .
- 2
Nalev uvarit a dat odstat - vychladnut . Nalevom zaliat kapustu , premiesat a nechat odstat - ulezat do druheho dna , respective po 24 hodinach mozme kapustu plnit do poharov na zavaranie ( litrove pohare , mozu byt aj vacsie )
- 3
Upozornenie : Nadobu v ktorej budete miesat kapustu , nadoba nesmie byt z kovu - metalu , moze byt iba z plastu , dalsie upozornenie : tato kapusta sa nesterilizuje
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mne tam toho vadi viac, je to dost prechemizovane
Nežiadúce účinky
Látka je považovaná v malom množstve za bezpečnú. Ničmenej existujú dôkazy o vzniknutých príznakoch astmy , anafylaxie alebo o príznakoch porúch chovania, bolestí hlavy, nevolností. Sú známe prípady smrti astmatikov v souvisloti zoe siričitanmi./Anafylaxia – anafylaktický šok je alergická reakcia organizmu spôsobená hypersenzitivitou – zvýšenou citlivosťou organizmu na rôzne alergény/
Myslím , že zelenina sa dá pripravovať a konzervovať aj šetrnejšími spôsobmi.
Prečo by čalamáda mala byť biela? Komu v nej vadí ružovkastá farba kapusty? Nechápem a nepochopím.
varecha.pravda.sk/recepty/kysla-kapusta-zo-sklenic-fotore...