Elastická hmota na torty

maminamicha - fotkamaminamicha, 13. júna 2013

Želatínová hmota podobná poťahovacej hmote WHITE ICING

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 ml
7 g
2 PL
1 PL
1 kg




Postup

  1. 1

    Do misky dáme želatínu s vodou. Misku dáme nad paru a pridáme glukózu a maslo. Miešame kým sa všetko nerozpustí.

    Elastická hmota na torty - obrázok 1
  2. 2

    Do rozpustenej tekutej hmoty pridáme 1 PL práškového cukru zamiešame aby sa cukor rozpustil takto cukor pridáme ešte 2x. Hmotu odstavíme a necháme vychladnúť.

    Elastická hmota na torty - obrázok 2
  3. 3

    Do preosiateho práškového cukru vlejeme želatínovu hmotu a následne spájame, miesime a miesime.

    Elastická hmota na torty - obrázok 3
  4. 4

    Miesime až kým sa hmota nespojí. S tejto dávky vyšlo:

    Elastická hmota na torty - obrázok 4

Diskusia k receptu

slavka11
mna by zaujimalo ako sa s touto hmotou pracuje. Ci sa netrha a ci je elasticka, pripadne ci sa z nej daju robit aj kvietky. T.j. ci sa da vyvalkat uplne na tenucko bez potrhania a ako dlho trva kym vytuhne aby si to udrzalo tvar. Dakujem
sovka62
Prezerám si suroviny a akosi si neviem predstaviť tú chuť. Zrejme to bude len sladké. Pár razy som torty s nejakými podobnými poťahmi ochutnala, sú síce krásne, ale o dobrej chuti to nebolo.
hanka56
sovka62 ja přidávám do téhle hmoty aroma ( citronové, mandlové, pomeranč atd.. )
pupava
taktiež pridávam ešte mandľovú arómu, prípadne mandľovú múčku, ale inak robím celkom rovnako a pracuje sa s touto hmotou veľmi dobre :)
aslhey27
ahoj dnes som skusala robit tuto hmotu aj ked vsetkeho som dala 2x tolko pretoze potrebujem viac hmoty a vsak hmota sa mi spojila ale nieje vobec taka hladka ako vasa na obrazku a ked ju chcem vyvalkat tak strasne praska neviete mi povedat co sa stym da robit alebo kde som urobila chybu? dakujem
abriela
tuto želatinovú poťahovku robievam, nedávam však glukozu, ale med, alebo pšeničný sirup.
RADA: cukor pridávajte postupne, radšej menej (keď hmota tuhne tvrdne) a hmota sa dá spraviť za pár minút v robote - v nádobe na miesenie.
ts53
Ukladám, určite sa zíde




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia