Foto: palokuchki
Pre mnohych to bude mozno nezvycajna kombinacia marhule, zazvor a bravcove maso. Aj ja som sa tiez toho trochu bala, ked som to Zobraziť celý popisPre mnohych to bude mozno nezvycajna kombinacia marhule, zazvor a bravcove maso. Aj ja som sa tiez toho trochu bala, ked som to prvykrat skusala.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kg zo stehna |
|
1 salka |
|
8 ks |
|
2 KL cerstvy nastruhany |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
100 g |
|
1 ks |
|
3-4 PL |
|
marhulova omacka: | |
100 g |
|
1 KL cerstvy nastruhany |
|
1 strúčik |
|
200 ml |
|
|
Postup
-
1
Pouzila som vykostene bravcove stehno. Rozrezala som si ho napoly a obidva kusy som si este po dlzke narezala.
-
2
Pripravila som si plnku zo struhanky, posekanych marhul. nastruhaneho zazvoru a nasekanej pazitky. Vsetko som premiesala, ochutila solou a korenim. Pridala som vajicko a tolko vody aby sa mi vsetko spojilo.
-
3
Plnkou som naplnila pripravene kusky masa.
-
4
Roladky som naprv stiahla spagatom na varenie. To je ta spodna. Potom som ich obalila anglickou slaninou a zase som vsetko stiahla a upevnila spagatom.
-
5
Takto pripravene roladky som dala do zapekacej misky. Prikryla som ich a roladky som piekla vo vyhriatej rure 200C 60minut.
-
6
Roladky nebolo treba podlievat, pustili si same stavu.
-
7
Ako prilohu som podavala zemiaky, ktore som ocistene nakrajala priblizne na rovnake kusky. V rozpustenom masle som trochu poprazila roztlaceny cesnak. Tymto som potom poliala zemiaky, osolila som ich a dala som ich piect do vyhriatej rury 200C. Zemiaky som obcas premiesala.
-
8
Ked boli zemiaky upecene, pridala som k nim nakrajany spenat a este asi 3-4 minuty som ich nechala v rure.
-
9
K upecenemu masu som este pripravila omacku. Do vody som dala varit susene marhule. Neskor som pridala nastruhany zazvor a pretlaceny cesnak. Omacku som rozmixovala ponornym mixerom a dochutila solou a korenim.
Diskusia k receptu