Bravčová roláda obalená v slanine fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 30. apríla 2011

Pre mnohych to bude mozno nezvycajna kombinacia marhule, zazvor a bravcove maso. Aj ja som sa tiez toho trochu bala, ked som to Zobraziť celý popisPre mnohych to bude mozno nezvycajna kombinacia marhule, zazvor a bravcove maso. Aj ja som sa tiez toho trochu bala, ked som to prvykrat skusala.

5-6
porcií
25 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg zo stehna
1 salka
8 ks
2 KL cerstvy nastruhany
2 PL
100 g
1 ks
3-4 PL
marhulova omacka:
100 g
1 KL cerstvy nastruhany
1 strúčik
200 ml




Postup

  1. 1

    Pouzila som vykostene bravcove stehno. Rozrezala som si ho napoly a obidva kusy som si este po dlzke narezala.

    Bravčová roláda obalená v slanine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si plnku zo struhanky, posekanych marhul. nastruhaneho zazvoru a nasekanej pazitky. Vsetko som premiesala, ochutila solou a korenim. Pridala som vajicko a tolko vody aby sa mi vsetko spojilo.

    Bravčová roláda obalená v slanine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnkou som naplnila pripravene kusky masa.

    Bravčová roláda obalená v slanine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Roladky som naprv stiahla spagatom na varenie. To je ta spodna. Potom som ich obalila anglickou slaninou a zase som vsetko stiahla a upevnila spagatom.

    Bravčová roláda obalená v slanine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto pripravene roladky som dala do zapekacej misky. Prikryla som ich a roladky som piekla vo vyhriatej rure 200C 60minut.

    Bravčová roláda obalená v slanine (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Roladky nebolo treba podlievat, pustili si same stavu.

    Bravčová roláda obalená v slanine (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ako prilohu som podavala zemiaky, ktore som ocistene nakrajala priblizne na rovnake kusky. V rozpustenom masle som trochu poprazila roztlaceny cesnak. Tymto som potom poliala zemiaky, osolila som ich a dala som ich piect do vyhriatej rury 200C. Zemiaky som obcas premiesala.

    Bravčová roláda obalená v slanine (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ked boli zemiaky upecene, pridala som k nim nakrajany spenat a este asi 3-4 minuty som ich nechala v rure.

    Bravčová roláda obalená v slanine (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    K upecenemu masu som este pripravila omacku. Do vody som dala varit susene marhule. Neskor som pridala nastruhany zazvor a pretlaceny cesnak. Omacku som rozmixovala ponornym mixerom a dochutila solou a korenim.

    Bravčová roláda obalená v slanine (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

jody
krásne, určite vynikajúce, musím to skúsiť!
jarunka
To musi byt velmi dobre. Susene marhule, um tie mam rada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia