Pre mnohych to bude mozno nezvycajna kombinacia marhule, zazvor a bravcove maso. Aj ja som sa tiez toho trochu bala, ked som to Zobraziť celý popisPre mnohych to bude mozno nezvycajna kombinacia marhule, zazvor a bravcove maso. Aj ja som sa tiez toho trochu bala, ked som to prvykrat skusala.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 1 kg zo stehna | 
                                                             | 
                                                    
| 1 salka | 
                                                             | 
                                                    
| 8 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 KL cerstvy nastruhany | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3-4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| marhulova omacka: | |
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL cerstvy nastruhany | 
                                                             | 
                                                    
| 1 strúčik | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pouzila som vykostene bravcove stehno. Rozrezala som si ho napoly a obidva kusy som si este po dlzke narezala.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pripravila som si plnku zo struhanky, posekanych marhul. nastruhaneho zazvoru a nasekanej pazitky. Vsetko som premiesala, ochutila solou a korenim. Pridala som vajicko a tolko vody aby sa mi vsetko spojilo.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Plnkou som naplnila pripravene kusky masa.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Roladky som naprv stiahla spagatom na varenie. To je ta spodna. Potom som ich obalila anglickou slaninou a zase som vsetko stiahla a upevnila spagatom.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Takto pripravene roladky som dala do zapekacej misky. Prikryla som ich a roladky som piekla vo vyhriatej rure 200C 60minut.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Roladky nebolo treba podlievat, pustili si same stavu.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Ako prilohu som podavala zemiaky, ktore som ocistene nakrajala priblizne na rovnake kusky. V rozpustenom masle som trochu poprazila roztlaceny cesnak. Tymto som potom poliala zemiaky, osolila som ich a dala som ich piect do vyhriatej rury 200C. Zemiaky som obcas premiesala.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Ked boli zemiaky upecene, pridala som k nim nakrajany spenat a este asi 3-4 minuty som ich nechala v rure.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
K upecenemu masu som este pripravila omacku. Do vody som dala varit susene marhule. Neskor som pridala nastruhany zazvor a pretlaceny cesnak. Omacku som rozmixovala ponornym mixerom a dochutila solou a korenim.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu